👨🏻‍🍳老掌柜东北菜馆 (富达广场) (元朗)📍元朗西菁街23号富达广场地下19-24号舖 「开心😋元朗有得食老掌柜」 老掌柜老顾客😆由第一间大角咀旧铺(个阵仲要预先电话留定北京填鸭),到大角咀利奥坊(bk左枱都要等成个钟🫠),再到宜家元朗分店。都系觉得老掌柜既北京填鸭性价比最高👍🏻平日都满座🫠不过好过大角咀总店,bk左枱至少吾使等🤤 每个人口味吾同,好多朋友都中意大陆正宗既北京填鸭,但系我好怕🥲(尤其个层橙色极重油膉味既鸭皮🥲🥲)(个人不太好金鸭季、京味张等😣)可能食惯港式(似烧味个种鸭皮)北京填鸭,老掌柜仲要仲系做紧👍🏻🍽️$168半只加20块摩摩皮,超抵食👍🏻每次想食北京填鸭头几位之选一定有老掌柜🙈宜家仲要开到元朗咁方便😆 之前食过老掌柜D饺子,麻麻地🙈印象中凉拌都好食,👍🏻🍽️凉拌海蜇不过今次点左其他试试🤣见到隔篱枱个个都食🍽️葱油肉丝拌面 $44,我地又叫左😆凉拌,捞匀好惹味🤤肉丝小小榎 🍽️锅巴肉 $96未食过想试下🤤甜酸酱,味味有D似咕噜肉,不过最好食系佢炸得好酥脆,似炸猪扒(薄切)。好少炸猪肉炸得咁酥炸,口感加分😝如果甜酸酱试下转其他酱汁,应该几惹味🙈 👍🏻🍽️高力豆沙 $13
👨🏻‍🍳老掌柜东北菜馆 (富达广场) (元朗)
📍元朗西菁街23号富达广场地下19-24号舖

「开心😋元朗有得食老掌柜」

老掌柜老顾客😆
都系觉得老掌柜既北京填鸭性价比最高👍🏻
平日都满座🫠
不过好过大角咀总店,bk左枱至少吾使等🤤
北京填鸭

每个人口味吾同,
好多朋友都中意大陆正宗既北京填鸭,
但系我好怕🥲(尤其个层橙色极重油膉味既鸭皮🥲🥲)
(个人不太好金鸭季、京味张等😣)
可能食惯港式(似烧味个种鸭皮)北京填鸭,
每次想食北京填鸭头几位之选一定有老掌柜🙈
宜家仲要开到元朗咁方便😆

之前食过老掌柜D饺子,麻麻地🙈
印象中凉拌都好食,👍🏻🍽️凉拌海蜇
不过今次点左其他试试🤣
见到隔篱枱个个都食🍽️葱油肉丝拌面 $44,
我地又叫左😆
凉拌,捞匀好惹味🤤肉丝小小榎

🍽️锅巴肉 $96
未食过想试下🤤
甜酸酱,味味有D似咕噜肉,
不过最好食系佢炸得好酥脆,似炸猪扒(薄切)。
好少炸猪肉炸得咁酥炸,口感加分😝
如果甜酸酱试下转其他酱汁,
应该几惹味🙈

👍🏻🍽️高力豆沙 $13/件
正常味道😋

元朗分店都爆场,员工好忙,
好彩好多野都自助(茶水、餐具、QR code点餐),
吾系真系做死佢地🥲
p.s.,女掌柜几nice😝

#老掌柜东北菜馆 #老掌柜 #北京填鸭 #锅巴肉 #葱油拌面 #高力豆沙 #元朗美食 #arigato_元朗

北京填鸭