招聘中
薪金面议
22天前
薪金面议
22天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (金禧花園)
资讯:

Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【三哥新米线 煳辣可一战】早排知道三哥推出咗新汤底,三哥派嘅我哋就当然要去食吓,试一试新嘅期间限定嘅组合好唔好食啦🍜 而除咗嗌米线之外,我哋仲试埋一啲新嘅小食同埋特饮,就等我哋同大家分享下啦😆~我是Menu~//煳麻汤鱼爽肚米线//佢哋呢款煳麻汤底系将「煳辣汤」,即系将啲香料不断翻炒,再用嚟熬嘅汤底🥣 再加上传统三哥「麻辣汤」又麻又辣嘅精粹🌶 混和调配而成😛 饮落去我哋就觉得麻而不辣,既有焦香,又有些少辛味😋 结果我哋系清咗成碗汤。而除咗碗米线之外,碗嘢亦有鱼爽肚,入面嘅鱼爽肚爽口弹牙又唔腥,薄得嚟又可以装到汤饮🐟 除此之外,碗米线仲有三旧芥末鱼子滑豆卜,好似鱼肉酿豆腐咁,平时食开鱼腐嘅我觉得呢样食落几新奇🤤 喺鳕鱼滑上面再加咗由山葵提炼而成嘅芥辣油,食落真系几醒神🤓 而我哋额外仲嗌咗竹笙,吸埋啲煳辣汤真系令人一试上瘾,食到少少辣嘅不妨一试🤩//香烤芝脆豆腐饼//呢份小食佢哋系用鳕鱼浆再加上硬豆腐搓成,入面仲有些少芝士,而上面就淋上咗麻辣喼汁🌶 咬落去个口感几特别,个底有焦香得嚟又够脆,而个面块豆腐饼就相当软腍🦦 咬入去仲有小量切碎咗嘅榨菜,
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【三哥新米线 煳辣可一战】

~我是Menu~

//煳麻汤鱼爽肚米线//
香烤芝脆豆腐饼

//香烤芝脆豆腐饼//
呢份小食佢哋系用鳕鱼浆再加上硬豆腐搓成,入面仲有些少芝士,而上面就淋上咗麻辣喼汁🌶 咬落去个口感几特别,个底有焦香得嚟又够脆,而个面块豆腐饼就相当软腍🦦 咬入去仲有小量切碎咗嘅榨菜,令清淡嘅豆腐带嚟咸香🤤
土匪鸡翼

//土匪鸡翼//
作为传统三哥小食之一嘅土匪鸡翼,基本上都系我哋常备小食头三位嚟🐥 上面层劲脆嘅外皮再加上啲芝麻,食落真系停唔到口😋
蜜桃乳酸

//蜜桃乳酸//
今次我哋亦同时试埋呢杯新嘅特饮,饮落无𠮶种想像中奇怪嘅药水味,反而系好似可尔必思咁嘅味🍹 不过入面嘅蜜桃就好似系罐头嘢🍑 不过比对起加正常餐饮,呢杯嘢都可以一试🤤

~评分~ (5分满分)
环境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服务:🐻🐻🐻🐻
总分:💛💛💛💛

地址:
谭仔三哥米线 (大围)
大围积辉街2-12号金禧花园1楼101-102号舖
午餐