之前谂唔到食咩好,咁啱就俾我发现咗呢一间喺中环街市新开的台湾菜,见佢新开梗系要试吓啦🤩他们的款式选择也很多,选择困难症的我都拣咗好耐先决定好食咩🫣盐酥鸡卤肉饭 $58 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟盐酥鸡的份量不少,不过就炸得有少少干身,但食落都不会太柴,所以还不错;不过卤肉饭就一般般,他们的卤肉偏干,而且比较瘦,没有卤肉饭独有𠮶种油香味,配上盐酥鸡一齐食,就系干上加干,要不断饮嘢饮古早榨菜肉松蛋饼 $46 推荐指数🗯️:🌟🌟份量超级少,一啖咬落去主要食到的就只有外面的那层皮,榨菜肉松很少,而且同样都系食落超级干,酱汁少到连味道都不是很试得出珍珠奶茶 $16 推荐指数🗯️:🌟🌟跟餐都要加$16先有一杯,味道很甜,如果不是因为其他食物太干,应该唔会饮得晒古早芋泥三色芋圆 $38 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟算是一整餐之中最好吃的,芋圆烟烟韧韧,不过味道就普普通通,凉粉一条条咁食落有少少似河粉,但系用匙羹就唔方便食肉,芋泥食落好滑身,不过都会食到少少芋头粒嘅质感,而且芋头味都好浓,不过整体味道都算偏淡以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。

盐酥鸡卤肉饭 $58 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟

古早榨菜肉松蛋饼 $46 推荐指数🗯️:🌟🌟