2023-09-04
今日同朋友去咗九龙湾嘅Camlux Hotel,试下佢哋嘅Café 15 君立咖啡室👏🏻呢间酒店系由骆驼牌厂房改建而成,保留咗一啲旧时工业风格嘅元素,仲用骆驼牌历代水壶做左一幅发光feature wall, 打卡一湾!Café 15 嘅环境休闲舒适,适合放松心情食个饭🥰我哋点咗两个午餐set,一个系秘制烤乳猪,另一个系美国安格斯肉眼扒。两个set 都包括沙律吧,有新鲜沙律菜🥗、汤、甜品,好丰富!沙律都几新鲜,有几款沙律汁可自由配搭,甜品有两款蛋糕,唔会太甜秘制烤乳猪🐽皮脆肉嫩,香气扑鼻好惹味,仲配搭左特别嘅酸甜汁。美国安格斯肉眼扒嘅牛肉质地好好,煎得刚刚好,汁香四溢都好美味☺️值得一提系餐厅供应嘅意大利DAYV Italian Gelato ,非常好味道 🍨跟餐加购就可以品尝喇,有伯爵茶、乌龙茶、开心果、D24榴楗味等口味!整体黎讲,Café 15 嘅午餐set 值得一试,份量足够价钱合理,服务态度又好。如果有机会可以嚟Camlux Hotel 走一转,感受下佢哋嘅工业风格同优质食物👏🏻 仲有星期五、六 做紧$150 Happy Hour 酒水任饮,下次可以落嚟chill 下😆