2024-07-09
【京都过江龙の巴斯克芝士蛋糕🇯🇵】尖沙咀行街路过呢间café决定入去坐吓😙café地理位置几方便 喺美丽华附近既地舖〰️✨不过价钱就会相对进取 毕竟开在寸金寸土既尖沙咀🙏🏻1️⃣【Basque Cheesecake🧀】$50如果问我 呢三个蛋糕入面推边只多啲 我会拣最抵食既原味🏆啖啖芝士浓郁香味🧀〰️入口好似一大旧cream cheese喺口入边爆开💥甜度适中 唔钟意食甜嘢既都会喜欢💕2️⃣【Hojicha Basque Cheesecake🫖】$55茶控既大家睇呢度!焙茶味有惊喜!茶香味好浓 赞冇俾芝士味盖过左👅入口好顺口 唔苦唔过甜 茶香升华左成件蛋糕🥰唔错!3️⃣【Matcha Basque Cheesecake🍵】$55抹茶味正正常常🍵对比另外两只味道 抹茶味唔算太浓 但亦都会食到淡淡抹茶香👅唔苦 但又唔会过甜 但cheese既味道太浓 如果会有多啲抹茶香就更加好啦✨🌟蛋糕size好适中 一人食完美✨不过略嫌食到后面有啲干 可以整得再流心少少 咁就更加邪恶啦😈✨😋:8.5/10性价比:7.5/10回头指数:8/10📍KURASU尖沙咀弥敦道118-130号美丽华广场2期地下G65号舖#甜品 #
尖沙咀行街路过呢间café决定入去坐吓😙
性价比:7.5/10
回头指数:8/10
📍KURASU
尖沙咀弥敦道118-130号美丽华广场2期地下G65号舖
#甜品 #甜品控 #巴克斯蛋糕 #芝士蛋糕 #巴斯克芝士蛋糕 #邪恶之选 #抹茶 #抹茶爱好者 #芝士 #焙茶 #香港必食 #人气餐厅 #游客推荐 #尖沙咀美食 #油尖旺 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong