今日去咗佐敦,入到永安发现有几层都装修咗,落到B1层见到有一间叫「绍香园 x 南本草 」嘅间Crossover嘅舖头,无堂食座位,只提供外卖。睇到餐牌见佢哋啲饮品好特别,将凉茶嘅配方加入去茶或者咖啡入面;而且烘焙产品有中式同西式,最近餐厅有推广活动,购买任何饮品可以半价换购烘焙产品一件。🍊红枣枸杞玫瑰烤奶表面会有好靓嘅玫瑰花花瓣,饮落去好重红枣枸杞味,成杯饮品嘅整体感觉好养生🍊开心果云泡坚果奶拿铁表面𠮶层奶盖好浓香顺滑,用咗特别嘅坚果奶,饮落去好夹,充满nutty嘅味道🍊朱古力扁可颂扁可颂系最近大热嘅产品,除咗外貌好靓之外,压扁咗嘅牛角包仍然保持到口感松脆同酥香,咬落去仍然充满浓郁嘅牛油味,而家浓厚嘅朱古力酱,令整体口感层次更丰富,推介大家试一试🍊合桃果挞成件果挞都落足料,合桃香脆,挞皮烘得好香,整体几好食📍佐敦弥敦道345号永安九龙中心地库FB1号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊红枣枸杞玫瑰烤奶

🍊开心果云泡坚果奶拿铁

🍊朱古力扁可颂

🍊合桃果挞
成件果挞都落足料,合桃香脆,挞皮烘得好香,整体几好食

📍佐敦弥敦道345号永安九龙中心地库FB1号舖
位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊