铜锣湾百乐中心呢间cafe环境舒适,放咗怀旧金曲海报同好靓嘅月球灯🌕连食物都摆盘精致,美美的打卡一流!最近仲推岀咗期间限定菜式,融入时令大闸蟹,身为蟹迷点可以错过!😋🦀生拆蟹粉拌北京拉面 适逢大闸蟹季节,餐厅推出期间限定嘅蟹粉拌面😍钟意食蟹嘅真系唔好错过!蟹粉份量认真十足,绝对唔吝啬,满满嘅蟹膏蟹粉铺满幼滑拉面,完全解放双手就食到🤤惊唔够满足?旁边有个小碗装住更多嘅蟹粉,淋落拉面超级澎湃!大闸蟹比较寒凉,所以餐厅好贴心咁玩少少gimmick,食之前以香水壶喷上女儿红,中和返寒性,仲有提鲜作用👍🏻除咗满满蟹味仲带点酒香,唔使拆壳就满足到食蟹嘅欲望🥰🥚北海道海胆帆立贝幼蛋面 幼蛋面平时比较少见,面条呈金黄色,口感弹牙,有少少蛋香~面条挂汁度一流,食落好creamy;海胆同帆立贝都好鲜甜,整个面嘅配搭perfect!💚开心果巴斯克芝士蛋糕 蛋糕表面铺满开心果碎及食用花,开心果控表示未食望到都满足!蛋糕口感幼滑软身😍散发浓郁开心果同芝士味,唔同层次配搭得几好👍🏻而且食落唔会觉得腻,有少少生酮饮食嘅feel,感觉几健康🤣🍟明太子薯条 薯条炸得几香脆,唔会好油,满满嘅蟹籽、明太子、蛋黄酱及沙律酱配

🦀生拆蟹粉拌北京拉面

🥚北海道海胆帆立贝幼蛋面
开心果巴斯克芝士蛋糕

💚开心果巴斯克芝士蛋糕
蛋糕表面铺满开心果碎及食用花,开心果控表示未食望到都满足!
明太子薯条

🍟明太子薯条
薯条炸得几香脆,唔会好油,满满嘅蟹籽、明太子、蛋黄酱及沙律酱配埋一齐食,口感唔错👍🏻不过略嫌沙律酱蛋黄酱偏多,轻手少少就啱啱好~
宇治抹茶草莓鲜奶

🩵Blue Lagoon
呢杯蓝白色嘅梳打好靓🤩
饮𠮶阵记得搅匀底部,如果唔系就好甜架啦🤣甜度适中,饮落有少少似波子汽水~

🍵宇治抹茶草莓鲜奶
另一杯靓靓渐层效果💚❤️
淡淡抹茶香,搭配香甜士多啤梨酱味道刚刚好

总结:食物质素高,摆盘精美,推荐嚟呢到layback放松下!
开心果巴斯克芝士蛋糕
宇治抹茶草莓鲜奶