2025-01-21
【元朗区】【方太小锅米线】同经理哥喺元朗做嘢,经理始终都系经理,令我唔敢怠慢。教育路近丰年路𠮶边不嬲多嘢食,我哋就试一间最近好受欢迎嘅米线舖。平日嘅下午两点左右估唔到都仲好多人食,甚至要等位,好夸张。我哋行个圈,见啱啱有位,就入咗去试佢哋嘅小锅米线喇。拣咗汤底先,经理哥试 $55 嘅「方太家传糯米酒」米线,本身就有芽菜、鲜腐竹、金菇、虫草花、鸡丝,仲有得加𩠌,各 $8 嘅油菜同秘制炸酱都令佢好满意,然后 $13 嘅惹味炸猪扒系另上,保留爽脆感。嘢饮佢就加 $15 试「薄荷朱古力碎碎」,佢都话正。我就试 $50 嘅「胶质猪骨鸡汤」手工面,呢个就包含芽菜、鲜腐竹、炸酱、金菇、鸡丝,本身都正。再试埋各 $10 嘅黑毛猪肉条同韭菜鲜肉饺,令到件事更加丰富,食材又好味。我加 $15 饮「Oreo 碎碎朱古力珍珠」,又几好饮。埋单 $174,系优质嘅。。。(地址:元朗教育路87-99号鸿发大楼地下A号舖)@fongtai_ricenoodle#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #
(地址:元朗教育路87-99号鸿发大楼地下A号舖)
@fongtai_ricenoodle
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗区 #元朗 #朗屏 #丰年路 #方太小锅米线 #fongtai_ricenoodle #小锅米线 #方太家传糯米酒 #芽菜 #鲜腐竹 #金菇 #虫草花 #鸡丝 #油菜 #秘制炸酱 #惹味炸猪扒 #薄荷朱古力碎碎 #胶质猪骨鸡汤 #黑毛猪肉条 #韭菜鲜肉饺 #Oreo碎碎朱古力珍珠 #1am1633 #1ambackup