餐厅: 孖寶越南湯河
资讯:

2022-10-06 266 浏览
诺士佛台附近各式各样既餐厅有好多,甚至附近有韩国街,但偏偏比呢间小店吸引左我!舖头空间唔太大,大约可以容纳10个人左右,等咗15分钟可以入去了。可能枱与枱之间好近,好易听到隔离倾紧咩,但莫名其妙地隔离系呢间店舖既熟客,佢哋同店员既对话,既有趣,又有一种家庭&人情味既感觉🥰食物卖相未至于最完美,但当中既味道&人情味值得我推介呢间舖头👍🏻👍🏻👍🏻。 招牌孖宝汤河粉 ($75)汤好鲜好浓,而𩠌既份量都几多😋😋河粉冇煮过头👍🏻好爽口,所以到最后甚至饮晒碗汤。鸡丝捞檬 ($65)鸡丝份量好多,檬粉好好会剪碎,方便分开食,而唔会哽亲👍🏻。炸虾饼米子卷 ($65)炸虾饼唔会太过油,占米子卷五份一,整体唔会太肥腻,轻松三啖就食晒🤤回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐食物质素: 🌮🌮🌮服务质素: ☺️☺️☺️☺消费指数: 💰(人均消费$103)环境质素: ☘️☘️☘️

。 招牌孖宝汤河粉 ($75)
招牌孖宝汤河粉

。鸡丝捞檬 ($65)
鸡丝份量好多,檬粉好好会剪碎,方便分开食,而唔会哽亲👍🏻
鸡丝捞檬

。炸虾饼米子卷 ($65)
炸虾饼米子卷

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物质素: 🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺
消费指数: 💰(人均消费$103)
环境质素: ☘️☘️☘️

2022-06-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
招牌孖宝汤河粉