📍#莆田 (形点 I) (元朗)元朗朗日路9号形点 I L2楼2040号舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️每年10月左右都系大闸蟹当做季节! 所以今次好快就落到决定一定要试吓佢嘅大闸蟹二人套餐👏🏻🎉🎉🎉✨虾苗头水紫菜呢款前菜有青瓜同埋紫菜制成,紫菜份量好多,食极都有,味道酸酸甜甜,系个几开胃嘅前菜 。✨清蒸大闸蟹🦀大闸蟹二人套餐可以自选蟹公$698/蟹乸$598,我地order左蟹乸,蟹膏拖到流晒出嚟,名副其实真正嘅爆膏🤤🤤🤤 入口系啖啖滋味😚 每一啖都沾上姜醋 好好味。细心位系食完之后餐厅会上姜茶驱寒,杯姜茶好浓郁,好饮😛✨莆田荔枝肉荔枝肉即系平时大排档食开嘅咕噜肉,味道酸酸甜甜,而且冇骨啖啖肉😋✨莆田扁肉汤莆田扁肉汤味道正常足料,仲加入咗唔少海带😋✨兴化炒米粉炒米粉用上最幼新嘅米粉~ 咸味适中,而海鲜有虾、蚬及圣子,味道亦正正常常✨建莲雪耳汤/薄荷枇杷冻估唔到结尾呢个糖水做得几出色~建莲雪耳汤加入红枣同雪耳煲成,非常滋润而且甜度适中。朋友就食薄荷枇杷冻,枇杷冻带有少少嘅薄荷味,口感较fresh。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#莆田 (形点 I) (元朗)
元朗朗日路9号形点 I L2楼2040号舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨虾苗头水紫菜

✨清蒸大闸蟹🦀

✨莆田荔枝肉

✨莆田扁肉汤
莆田扁肉汤味道正常足料,仲加入咗唔少海带😋

✨兴化炒米粉

✨建莲雪耳汤/薄荷枇杷冻