2018-12-30
突然好想食中式嘢,同屋企人过左黎太子行街,星期六都系早啲食好啲。我地攞位已经系六点几,以为好早,已经开始多人。先睇有咩食有蟹粉系列(依家唔知仲有无)叫番啲正常先,样样都想食。王家沙担担面,$68,面条唔系煮得淋,首先我本身唔系一定要食淋,但汤唔系好挂到,变咗食嘅白面多。另外有叫杭式葱油拌面,$46。同样唔系好够味,可以唔叫。熏鱼菜饭,$78,熏鱼得三旧,够味,香口,但𩠌同饭嘅比例唔系好配,似叫咗一碗大嘅菜饭。四喜烤麸,$62,唔错,呢个几好味,几入味,又够开胃。小笼包,$52,有5粒,一咬开,汤汁爆多,肉质够味,唔会散开。上海话梅骨,$108,炒得好均匀,梅味唔会太过,配饭一流。甜品部分教人失望,高力豆沙包千祈唔好叫(下图),个涵少到吓亲人。豆沙锅饼系可以叫(上图),比例合理好多,热力够,好味。楼面店员唔够,根本睇唔哂咁多张枱,态度亦一般。如果真系要食,可叫𩠌配白饭都仲ok。
我地攞位已经系六点几,以为好早,已经开始多人。
先睇有咩食
有蟹粉系列(依家唔知仲有无)
叫番啲正常先,样样都想食。
另外有叫杭式葱油拌面,$46。同样唔系好够味,可以唔叫。
四喜烤麸,$62,唔错,呢个几好味,几入味,又够开胃。
上海话梅骨,$108,炒得好均匀,梅味唔会太过,配饭一流。