2024-11-07
呢间烧肉餐厅我来过好几次,每次都无失望。前几日同朋友又来左次,叫左佢地嘅烧肉套餐,份量刚好,而且食材都好新鲜。特制宫崎和牛他他配法包入口就感受到个份油香,肉质嫩滑,配埋脆脆嘅法包,层次感满满。韩式海鲜煎饼煎得好香脆,而且唔会太油腻,海鲜馅料都相当新鲜。迷你沙律口感好清新,够爽口。来到主角嘅部份,宫崎和牛薄切牛板腱寿喜烧风配日本蛋,牛肉够薄切,代呢埋生鸡蛋,入口真系超滑,正呀!薄切牛舌芯配盐葱汁粉量适中,肉质好弹牙,盐葱汁提升左成个牛舌芯嘅滋味。宫崎和牛上牛排肉入口软嫩,完全无肥膏嘅油腻感。至于澳洲和牛特上牛肩肉眼,肉味比较浓郁,适合钟意食重口味牛肉嘅你~猪肉方面,我地拣左鹿儿岛豚五花肉,烧完之后带少许油脂香,口感几好。仲有海老拼原只帆立贝,帆立贝好鲜甜,虾都烧得岩岩好,唔会过火。最后黑糖珍珠雪糕同迷你盛冈冷面,一个甜一个清,圆满左呢一餐。仲饮左柚子蜜梳打同波子汽水,饮品放main算系清新解腻。呢度嘅烧肉真系值得一试,食材质素高,环境舒适。不论系同朋友gathering定庆祝生日都好推介比大家。