2024-08-14
约咗朋友去咗尖沙咀天文台围果间人气爆灯嘅SAKEH食串烧,一场嚟到当然要试吓佢哋嘅招牌菜啦!🤩🤩🤩餐厅环境好有日本居酒屋风味,坐得舒服,好啱同朋友倾吓计饮返杯!🍻🍻🍻一坐低就叫咗个海胆松叶蟹盖甲罗烧($138),一上枱就闻到好香嘅蟹膏味!蟹膏鲜甜,加埋海胆真系鲜上加鲜,入口即溶,真系好正!😋😋😋睇完餐牌,真系好多款式都好吸引!我哋试咗鸡肩肉($48)、免治鸡肉棒($55)、鸡皮($36)、荔枝豚肉卷($36)等等,全部都好高质!烧得好香口,肉质又嫩滑,调味啱啱好,完全唔会太咸!特别系鸡皮,真系好脆口,好食到停唔到口!🤤🤤🤤除咗串烧,我哋仲叫咗个三文鱼烧饭团($48),饭团烧得外脆内软,加上三文鱼,口感丰富,都几好食!整体嚟讲,SAKEH嘅食物质素真系好高,环境又舒适,真系好啱同朋友聚会!😜😜😜Sake 叫咗秘幻新辛纯米 720ml ($488)Openrice book位88折加送生蚝整体嚟讲,SAKEH嘅食物质素真系唔错,环境都几舒适,坐得舒服真系可以同朋友倾多几杯!🍻🍻🍻
Sake 叫咗秘幻新辛纯米 720ml ($488)
Openrice book位88折加送生蚝