2022-12-11 469 浏览
平时去观塘除左行APM,都会去下观塘广场🤪 见马会装修完,仲有间餐厅🤩 所以就好奇试下🧐 环境几靓同舒服,仲有打卡位📸 (不过系食饭时间就难啲去打卡🤏)整体环境同食物质素都几好👍所以我哋都分左几次去🤣🤣==============================🍽全日赢▪大满足早餐 💲228食物种类都几丰富,包括: 澳洲A5+和牛🥩、烧菠萝🍍、薯饼🍟、烟肉🥓、炒蛋🍳、茄汁豆、沙律菜🥗、多士🍞、乳酪🍧 🍞多士系🐱造型几特别😍 仲可以有四款果酱🍯选择,我哋叫左「法国无花果 · 有机伯爵茶果酱」食落既多士🍞唔太特别🧐而果酱偏甜🤏,但好香伯爵茶味👍 和牛🥩食落都几腍同鲜嫩👍 烧菠萝唔太甜🤏 而乳酪配有干果脆片🥄食落味道偏淡🤏 其他款既食物都系正常水准👌 🍝炖和牛肉▪扁意粉 💲92依款意粉食落好惊喜😍👍 牛肉系炖得好腍👍👍而且份量都几多😍🤩个汁都偏向浓郁😋配埋意粉系好好食👍而且仲有蕃茄仔🍅洋葱做配搭系令到成碟增加色彩同口味🤩 🍕无肉素薄饼 (8'') 💲78 Pizza 似系薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都几浓👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都

🍽全日赢▪大满足早餐 💲228

🍝炖和牛肉▪扁意粉 💲92

🍕无肉素薄饼 (8'') 💲78
Pizza 似系薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都几浓👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都足👍铺满成个pizza 😋 美中不足既系个pizza 有啲㶶🤏

🍱蒲烧三层鳗鱼滑蛋饭 💲118
鳗鱼系几厚🤏 而饭系用上日本米👍滑蛋正常水准👌 唯独鳗鱼汁唔系好够我哋捞饭🤪

🥗慢煮鸡胸肉藜麦沙律 💲105
鸡胸肉几滑👌沙律菜都几多,而且都算新鲜👍

☕痴_线朱古力 💲55
一上枱真系「哗~」左一声 😱真系同幅图一样咁靓😍 超啱打卡📸 起初觉得应该会超甜唔太好饮,但饮落系超浓厚朱古力味😋😋 甜度啱啱好👍面层用3种朱古力刨碎而成,仲有可可粉同一块朱古力😋

☕自家制姜汁牛奶咖啡  💲45
匙羹盛住啲姜汁,可以按自己需要落几多🤏 我哋就落晒🤣 饮落姜味好突出,但又唔会盖过咖啡味👍

☕意式泡沫咖啡 💲40
拉花拉得几靓👍👍饮落系正常咖啡水准👌

🍪CLS Homemade Marshmallow Cookie 💲25/1
我哋买左2只味🧐 分别系抹茶🍵及双重朱古力🍫2款都偏向较甜🤏抹茶味唔太浓,反而朱古力系浓啲,但都系正常水准👌

🙌欢迎大家介绍不同香港好食好玩好地方