收工喺 LCX行完街,嚟到呢间有酸菜鱼食嘅「祥仔辣辣」,平日嘅晚上时间人唔算多,即使 1930都有位坐,对于收工已经好攰唔想等嘅人嚟讲系个加分位首先前两道前菜:「酸辣红海蜇花」同「招牌口水鸡」 第一道有「酸辣红海蜇花」虽然唔太知咩系海蜇花,但佢呢个唔同一条条嘅海蜇,而系类似「海蜇头」𠮶种趘爽口质地,加埋有我最爱嘅窝荀,个麻麻辣辣几开胃﹗「招牌口水鸡」第二道系「招牌口水鸡」,鸡肉大部分好似都起晒骨,我食嘅几旧都唔觉有骨懒人表示开心﹗而酱汁方面都做到唔错嘅口水汁,值得一赞系啲鸡肉几嫩滑,易咬唔痴牙,我个人嚟讲好加分招牌祥仔酸菜鱼之后到好多人食嘅「招牌祥仔酸菜鱼」,呢度嘅酸菜鱼特色系加咗迷迭香,有独特嘅薄荷香气,平时出面就少见啲,通常好似西餐煮扒先会用到食落有有少少唔同,佢嘅小辣唔太辣,建议可以挑战中辣(我平时食 3小辣- 5小三哥)。因为系二人餐嘅份量,所以本身都预咗大盘。除咗酸菜鱼之外,仲有好多芽菜同酸菜、窝荀,仲有莲藕呢啲蔬菜~一捞起劲多𩠌﹗其中美中不足系食到有少少鱼麟,扣少少分宫煲虾仁之后到小食,味道似咕噜虾仁,青椒同虾同几入味,又唔会死甜,几得意~自家酸菜炸肉末配薄饼然后有呢个我觉

首先前两道前菜:「酸辣红海蜇花」同「招牌口水鸡」
招牌口水鸡

第一道有「酸辣红海蜇花」

酸辣红海蜇花

「招牌口水鸡」

宫煲虾仁

自家酸菜炸肉末配薄饼
然后有呢个我觉得几特别嘅「自家酸菜炸肉末配薄饼」冇谂过会食四川嘢有薄饼食,薄饼系偏烟韧,个人觉得硬咗啲,肉碎加埋一齐有一种似中式生菜包嘅感觉

自家酸菜炒肉末配薄饼

干锅福建椰菜花
呢个系我好想配碗食饭嘅𩠌,因为系比较重味但又好好味,啲椰菜花超入味,有辣同华盐味,加埋又系劲开胃想不断食

酒酿桂花汤圆
最后系甜品,嚟到嘅时候酒酿比我想像中稠好多,同以前食开嘅上海嘢唔同,不过就睇大家个人钟意咩「质地」,有两粒大粒嘅芝麻汤圆作为晚餐嘅结尾。整体嘅配搭都俾人感觉算丰富,多唔同川菜同特色辣味菜式一次过试到﹗

酒醇桂花汤圆

整体嚟讲服务员都几主动,落单、整理餐桌都主动,服务系可以的;)
酸辣红海蜇花