四川风味版既好汤好面俾我地系中环遇到了😍!味道一样有诚意、一样令人惊艳、一样高质❤️‍🔥!餐厅收埋系石板街侧边摊档既后面,门口细细个,唔留神真系会无视左😂,但好味程度唔可以无视呀!推荐指数:🐷🐷🐷🐷🐷(5分满分)(原因:每样味道都好出色,绝对会回访试埋其他既程度😗)🍜日式叉烧担担面 𝐇𝐊𝐃 78超超超浓厚既花生香味🤩,口感醇厚,辣度同麻酱比例刚刚好(我好怕麻酱过多既担担面,将住个口既感觉),但呢碗唔同!真心好香👍🏻👍🏻!叉烧厚度适中,入味软糯,用上粗面条,超挂汤,同汤底绝配💕!🍜川牛面 𝐇𝐊𝐃 95一上枱个浸麻辣香味就涌晒上黎🤤,汤头神奇地麻辣中居然带点甜😳,会越食越辣,但一d都唔呛喉咙!亦完全唔会油🥰!牛肉新鲜够嫩,温泉蛋增加口感,同担担面一样选用粗面条,但唔太挂汤,汤底比面质更惊艳~🥟龙抄手 𝐇𝐊𝐃 15/2粒得2粒价钱唔算实惠,但质素搭救!鲜、香、辣、滑,值得一试👍🏻!辣椒油好香,用黎捞其他一定都好正姐~🥗口水鸡丝沙律 𝐇𝐊𝐃 35中西fusion菜🤣,摆盘同配料都十分西式,但味道系口水鸡又好特别,清爽,小辣🍵大麦茶 𝐇𝐊𝐃 5 冻柠茶 𝐇𝐊𝐃 8冻柠茶叫左少甜,直情变左唔甜😂,大

推荐指数:🐷🐷🐷🐷🐷
(5分满分)
(原因:每样味道都好出色,绝对会回访试埋其他既程度😗)

🍜日式叉烧担担面 𝐇𝐊𝐃 78

🍜川牛面 𝐇𝐊𝐃 95

🥟龙抄手 𝐇𝐊𝐃 15/2粒

🥗口水鸡丝沙律 𝐇𝐊𝐃 35

🍵大麦茶 𝐇𝐊𝐃 5 冻柠茶 𝐇𝐊𝐃 8
冻柠茶叫左少甜,直情变左唔甜😂,大麦茶同川菜会更夹,解辣

环境:虽然店面好细,但依然感受到老板有摆心机系装修到,有一面墙挂住各种四川面谱🎭
  • 川牛面
  • 日式叉烧担担面