2022-06-09 3300 浏览
中环间CHECK-IN TAIPEI大家一定唔陌生尖沙咀间新开嘅旗舰店你又去咗打卡未?!😌开业都未够一个月已经吸引唔少粉红控去打卡💓柔和嘅灯光衬托住粉红色嘅墙身加宝蓝色嘅家私~仲有唔知佢系日落定日出嘅打卡卡位 & VIP房真系令我好想再约成班girlfriendssss再嚟食饭打卡🥰虽然新装修好靓好grand & 地方大好多坐得舒服好多!但系价钱都比中环𠮶间贵啲~而且每位客人都要收$8水费!话知你再嗌嘢饮啦😌唔饮水都要俾钱!!讲番啲嘢食💁🏻‍♀️<<招牌牛肉面>>($118)比中环贵咗$10,但多咗一督辣牛油喺碗边~唔食得辣嘅男朋友表示唔觉得辣🤷🏻‍♂️我就直头唔想嚿牛油搞到我个汤底肥晒😂所以我冇浸到佢落去!牛𦟌软腍入味👍🏻豆腐嘅口感有啲特别~少少似削咗嘅鱼蛋咁🫢最欣赏嘅系佢面底有得拣粗粉丝!口感烟韧弹牙! 啱晒我呢个烟韧控😀可惜佢个汤底浓到有啲过咸令我狂饮水🙈好想介绍我最爱嘅台式肉松榨菜蛋饼俾我男朋友试…但呢间旗舰店冇👉🏻👈🏻不过<<大阪烧海鲜蛋饼>>($128)都冇令我哋失望㖞👏🏻好似pizza嘅佢,个底系鸭蛋饼皮~上面铺
中环间CHECK-IN TAIPEI大家一定唔陌生
尖沙咀间新开嘅旗舰店你又去咗打卡未?!😌

开业都未够一个月已经吸引唔少粉红控去打卡💓
柔和嘅灯光衬托住粉红色嘅墙身加宝蓝色嘅家私~
仲有唔知佢系日落定日出嘅打卡卡位 & VIP房

虽然新装修好靓好grand & 地方大好多坐得舒服好多!
但系价钱都比中环𠮶间贵啲~
而且每位客人都要收$8水费!
话知你再嗌嘢饮啦😌唔饮水都要俾钱!!

讲番啲嘢食💁🏻‍♀️
唔食得辣嘅男朋友表示唔觉得辣🤷🏻‍♂️
我就直头唔想嚿牛油搞到我个汤底肥晒😂所以我冇浸到佢落去!
招牌牛肉面

牛𦟌软腍入味👍🏻
豆腐嘅口感有啲特别~少少似削咗嘅鱼蛋咁🫢
最欣赏嘅系佢面底有得拣粗粉丝!
口感烟韧弹牙! 啱晒我呢个烟韧控😀
可惜佢个汤底浓到有啲过咸令我狂饮水🙈
招牌牛肉面

不过<<大阪烧海鲜蛋饼>>($128)都冇令我哋失望㖞👏🏻
好似pizza嘅佢,个底系鸭蛋饼皮~
上面铺满章鱼粒、木鱼、椰菜丝、紫菜丝、大阪酱汁、蛋黄酱同四条蟹柳!
咁多种唔同口感嘅食材放入口真系好有层次😀
而且咁fusion 嘅蛋饼都系第一次食!
好有新鲜感! 新鲜得嚟唔fail! 系惊喜之作💯
大阪烧海鲜蛋饼

讲到惊喜!
另一个惊喜系我喺中环encore咗几次嘅<<明太子甜不辣>>($78)🤩
又系比中环贵十蚊嘅佢冇多几块🤭
但明显师傅用心地用火枪烧到每一块都好香脆!
真系做到外脆内烟韧嘅效果!
中环𠮶个已经收货! 尖沙咀呢个系满分🙌🏻
明太子甜不辣

留意番⚠️唔好谂住入去净系食碟甜不辣呀!
每人低消未计加一要$150呀🧸
2022-06-04