2023-03-06
2052 浏览
日式红酒炖牛肉蛋包饭 ($145)蛋包饭配红酒炖牛肉比较少见,所以就试试佢🤣蛋包饭好澎湃,红酒汁多到满泻,份量好足够🤩滑蛋整得好滑溜,流心蛋浆极邪恶🤣配埋红酒汁同饭一齐食好满足呀🥰牛肉炖得好嫩滑juicy,有啖啖红酒香,好入味☺️南蛮塔塔酱日式炸猪扒定食 ($138)呢款定食一上枱成座山咁🤣酱汁多到满泻😍仲有炸到金黄色嘅猪扒铺系面,好吸睛🤩猪扒炸得好松脆,肉质好厚实,配埋南蛮塔塔酱唔错👍🏻酱汁酸酸甜甜好开胃☺️有小小似沙律酱咁,亦可以解腻🥰月见鸡皮饺子 ($62)鸡皮饺子有2串,呢款小食非常出色😍咬落香脆可口之余,馅料非常饱满juicy🥰仲有小小鸡油香味☺️点埋生鸡蛋酱汁一齐食,系另一番风味,会感觉上甜甜地无咁腻☺️推荐👍🏻🍵抹茶麻糬沙冰 (跟餐+$28)抹茶茶味几浓郁,饮落唔太甜,仲有啲麻糬烟烟韧韧一边饮一边食,几过瘾🤣☕️焙茶麻糬沙冰 (跟餐+$28)一样焙茶茶味香浓,私心更喜爱焙茶!🤎🍮极 日式布甸船 ($108)好有日式风格嘅甜品🥰摆盘好精致☺️分别有餐厅嘅signature日式焦糖布甸同一个Lotus焦糖芝士脆饼🤤焦糖布甸好滑溜,蛋味香浓🥰Lotus饼碎cheese cake就比较重味道
南蛮塔塔酱日式炸猪扒定食 ($138)
月见鸡皮饺子 ($62)
🍵抹茶麻糬沙冰 (跟餐+$28)
☕️焙茶麻糬沙冰 (跟餐+$28)
一样焙茶茶味香浓,私心更喜爱焙茶!🤎
🍮极 日式布甸船 ($108)
好有日式风格嘅甜品🥰摆盘好精致☺️分别有餐厅嘅signature日式焦糖布甸同一个Lotus焦糖芝士脆饼🤤焦糖布甸好滑溜,蛋味香浓🥰Lotus饼碎cheese cake就比较重味道,不过cream同脆饼嘅比例几好,食晒都唔会太腻,伴碟仲有士多啤梨同提子,超甜🥰
总结:食物卖相精致,环境雅致舒适