2024-11-17 140 浏览
落雨湿湿同老公喺旺角附近揾间餐厅食吓,估唔到砵兰街都会收埋咗一间西班牙菜,见佢哋二人嘅餐牌都不过系$368,价钱唔贵就一于试吓😆前菜「西班牙风干火腿配水晶包蕃茄莎莎」侍应叫我哋即刻快啲好食,个面包啱啱焗好,涂上蕃茄莎莎配上西班牙火腿,面包烟烟韧韧,加上咸香火腿,第一道菜有点水准!厨师沙律,普遍都系比几块沙律菜你,点缀下个餐🥴 厨师沙律竟然有慢煮鸡肉,仲要用自家制辣酱汁,食到呢度都有啲惊喜!「纽西兰草治肉眼扒」系要另外加钱,大家买过牛扒都知,咁大块牛扒,其实都唔平,呢度用左蒜油煎扒,上枱有微微蒜味,冇整色整水,用咗黑椒同盐调味,食得出牛扒原有嘅质感同味道。「海鲜西班牙饭」呢个饭就比较漏,套餐虽然系细版,但系绝对够食!店员提示我哋要先落柠檬汁🥸呢个真系神之来笔,用柠檬汁中和饱腻感!个餐仲包埋甜品,我哋就拣咗「西班牙油炸鬼」,佢个肉桂粉好香,即炸配上雪糕食,完美!两杯饮品嚟讲,我就最钟意自己个杯signature drink「不能说的秘密」,个秘密就系用咗杂莓+杂果调制嘅饮品,酸甜酸甜几开胃!|晚市二人套餐 $368|✦ 西班牙风干火腿配水晶包蕃茄莎莎✦ 厨师沙律✦ 餐汤✦ 纽西兰草治肉眼扒
餐汤

西班牙风干火腿配水晶包蕃茄莎莎