2024-11-28
【沙田区】【kaya咖吔】同大家提及过我系沙田友,早排同个朋友喺返沙田做两日义工,上次我哋就食咗沥源邨嘅某间老牌餐厅,今次我哋就嚟到新装修嘅好运中心揾嘢食。但系好可惜,我哋真系唔系好揾到边间真系好想食,退而求其次之下,就边间有位食边间,咁就入咗去呢间喇。就咁讲呢间我都好耐冇讲过佢哋嘅分店,之前将军澳𠮶篇都成年几两年前,所以而家食吓都啱嘅。朋友食咗个 $68 嘅「马来烤鸡配油饭」,加 $3 配热「手工拉茶」,佢就话都几一般,本身我都有啲想叫呢个觉得会好食,估唔到朋友只系打出一般嘅评价。我自己就稳稳阵阵叫个 $75 嘅「海南鸡饭」,加 $6 饮冻「白咖啡」,毕竟海南鸡饭真系好稳阵,我又觉得冇乜嘢。不过又咁讲,又真系算唔上好食,平庸之至。埋单仲要收加一,夹埋 $167,你问我有冇下次我真系唔肯定,可能又系呢啲有位就入嘅情况啰。。。(地址:沙田横壆街1-15号好运中心3楼3008-3009号舖)呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:西贡区:1am0814#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoo
西贡区:1am0814
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #沙田 #咖吔 #kaya咖吔 #马来烤鸡配油饭 #热手工拉茶 #海南鸡饭 #冻白咖啡 #1am1577 #1ambackup