5天前
【油尖旺区】【小鱼儿】一向都努力推荐红馆附近美食,今次同朋友嚟咗尖东呢边试间我喺铜锣湾已经食过一次嘅川菜,之前同真正哥食到劲 high,今次试埋呢间睇吓点。上次试咗烤鱼,今次试吓佢哋嘅「人气鸡煲」,叫咗 $168 嘅「重庆鸡煲」半只,唔辣、唔麻、走洋葱、走蒜头。食落好好味,肉又多,落埋 $33 嘅「鲜腐竹」索汁食,仲正。跟住试埋 $38 关嘅「油麦菜」,有香浓嘅鸡煲做 base,成件事好咗好多,队个 $33 嘅「稻庭乌冬」埋尾一流。跟住我哋试咗几款佢哋嘅「BBQ烧烤」,质素都相当高,大家都食得非常满意。必试嘅系 $88 嘅「金银蒜烧黄花鱼春」,上次食咗今次翻兜,仲系咁正。而各 $38 嘅两只「蒜香牛油烧扇贝」同「蒜香牛油烧金菇」都一样咁好食,因为个蒜香牛油真系好邪恶,同扇贝、金菇都配合得天衣无缝。埋单 $480,朋友都话估唔到咁平㖞。。。(地址:尖沙咀金马伦道16号金马大厦1楼)呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:湾仔区:1am1336@little.fish.hk#1amfoodie #foodie #hkfood
(地址:尖沙咀金马伦道16号金马大厦1楼)
湾仔区:1am1336
@little.fish.hk
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #红磡 #1am红馆 #小鱼儿 #人气鸡煲 #重庆鸡煲 #鲜腐竹 #油麦菜 #稻庭乌冬 #BBQ烧烤 #金银蒜烧黄花鱼春 #蒜香牛油烧扇贝 #蒜香牛油烧金菇 #1am1571 #1ambackup