2024-08-12 612 浏览
【油尖旺区】【铁板世家】呢间嘢我好耐之前都帮衬过,当时我系叫佢哋嘅「铁板西冷牛扒」,当时觉得都系几好食嘅,仲有「芒果啫喱」做甜品,似旧式豉油西餐。再经过见到佢仲喺度,可能当时系下昼,可以话系门可罗雀。不过当我坐低叫咗嘢食之后,又开始多人入嚟食嘢㖞。本身想食下午茶,食吓佢哋铁板餐以外嘅其他嘢,点知见到佢哋仲有常餐,咁就食常餐啦。不过佢哋呢度唔叫常餐,叫「金牌餐」,我叫嘅系 $55 嘅「瑞士汁鸡翼捞公仔面」,主食味道合理啦,正正常常,不过不失,常餐咁嘅价钱系咁上下水准,接受到。配菜有「火腿炒蛋」,本身嘅牛油厚多士我就加 $2 将佢转做「奶酱猪仔包」,两者都唔差,炒蛋生熟度拿揑得宜,猪仔包就落得够酱,点整都好食。嘢饮我加 $3 饮「冻奶茶」,估唔到戏肉喺呢度,惊喜地好饮,奶味同茶味斗丽争妍,令呢 $60 畀得几满足。。。(地址:旺角通菜街188号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globa

(地址:旺角通菜街188号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #太子 #旺角 #旺角东 #铁板世家 #铁板西冷牛扒 #锯扒 #铁板餐 #金牌餐 #瑞士汁鸡翼捞公仔面 #火腿炒蛋 #奶酱猪仔包 #冻奶茶 #1am1475 #1ambackup
2024-06-24