2025-02-14
最近去咗湾仔一间专做山西刀削面嘅餐厅,试咗佢哋嘅招牌刀削面,面款基本上都超烟靭,重点系佢配料非常高质,值得同大家分享下~———————————————🌟 麻辣肥牛刀削面 $62呢个麻辣肥牛刀削面真系超足料!我地另加$10鸡肾,一样高质。两款肉类份量面多,而且系分开另上,唔惊浸晒汤味道唔一样。鸡肾超爽口,肥牛质素都唔错,唔会太多肥膏~麻辣汁香浓惹味,辣度适中,带少少麻香,淋落配料到味道超正。配埋烟韧嘅刀削面,整体都非常高质。🌟 蒜泥牛展刀削面 $6我将面底转咗拉面同蕃茄汤底(另加$15)蕃茄汤底真系超有惊喜!汤底有超多蕃茄粒,似系有腌过,味道浓郁得嚟又充满鲜茄味,钟意蕃茄汤嘅朋友一定要试~拉面面底都一样出色,相对比较爽口,冇刀削面咁饱肚。牛展份量多,而且好大块,成堆蒜泥铺喺上面,味道浓郁得嚟又过瘾!🌟 豆浆 $6冻热同价,甜度啱啱好,饮落顺滑又解腻,配搭面食一流!
———————————————
🌟 麻辣肥牛刀削面 $62
🌟 蒜泥牛展刀削面 $6
🌟 豆浆 $6
冻热同价,甜度啱啱好,饮落顺滑又解腻,配搭面食一流!