2024-08-09
今次介绍湾仔嘅彩羽寿司家,呢间店主打高性价比嘅Omakase,午餐Omakase只需$480,仲有95折优惠,2点后仲有85折,真系超抵食。———————————————🌟茶碗蒸茶碗蒸非常滑嫩,入面仲有粒大蚬肉,晶莹剔透,食落去好鲜甜。🌟刺身4款分别有真鲷、大分县真蚝、𩽾𩾌鱼肝泡芙同烟熏鲣鱼,每款都非常有特色同好味。真鲷面头有少少梅酱带酸甜,蚝超大只食落好鲜,海水味唔会太浓食落仲好creamy。𩽾𩾌鱼肝泡芙我都系第一次食,一咬落去鱼肝就爆晒出黎,味道好浓郁再配上甜甜地嘅泡芙非常出色。至于烟熏鲣鱼好食又好睇,烟熏效果打卡一流,🌟寿司8件大部份都系平时出面少见嘅刺身,特别点评车子赖尿虾,上面加有蛋黄碎,食落都好特别。左口鱼烧到油脂满满,加上樱花虾口感更丰富。其他寿司仲有𫚕鱼、鲭鱼、拖罗、带子等全部都非常鲜甜,令人回味无穷。🌟彩羽太卷超推荐招牌太卷,需要加$125/位升级,入面包有酱油渍蛋黄、拖罗、海胆、白石青瓜,食落去食个口感都好丰富系满满嘅鲜味。🌟玉子烧呢个玉子烧似甜品,感觉有啲似卡达拉娜,冻食非常唔错。🌟蜜桃味刨冰本身有一下见佢就咁加酱汁以为味道好啖,一食先知原来佢加嘅系新鲜蜜桃汁,超
———————————————
🌟茶碗蒸
茶碗蒸非常滑嫩,入面仲有粒大蚬肉,晶莹剔透,食落去好鲜甜。
🌟刺身4款
🌟寿司8件
🌟彩羽太卷
🌟玉子烧
呢个玉子烧似甜品,感觉有啲似卡达拉娜,冻食非常唔错。
🌟蜜桃味刨冰
本身有一下见佢就咁加酱汁以为味道好啖,一食先知原来佢加嘅系新鲜蜜桃汁,超级浓郁嘅蜜桃味配上炼奶,真系超好味。
🌟鳗鱼饭
另外大家如果唔想食Omakase都可以简午市套餐,套餐包埋沙律同面豉汤,都有好多款式可以选择。