2021-10-04
某次想食另一间米线但等好耐好肚饿底下见到依间餐厅都有米线就入去试下。坐低见到系车仔面就拣咗几款钟意食嘅𩠌,碗面嚟到先知原来每碗车仔面都set好有一块花胶!Venus 本人系唔钟意食花胶,因为觉得腥。见到花胶又大块,唔食又浪费,果刻顶硬上食la,食落完全无腥味,正确嚟讲系完全无咩味,我叫麻辣汤底,浸住食就系麻辣味咁la,完全对腥味花胶改观,咁花胶美颜㗎嘛,无腥味就完全唔抗拒la,就系咁开始咗耐唔耐经过就去食下!花胶真系好大块!入口软淋淋加少少弹牙,最紧要系零腥味,同样地块花胶无咩味道,嗌咩汤底就系咩味咁la车仔面𩠌种类都几多,不过我以前好钟意食嘅黄金炸虾卷依家要+$2,依样都超级推介大家试下,我今次想食菜所以无叫到依到d蚝皇花菇好入味,不过今次细粒咗d,之前食开好多次都大粒㗎,可能咁啱今日细粒la,但味道一样好味!记得要落枱面樽烈火菜脯,真系几辣,又辣得惹味。以前有唔辣菜脯,问咗侍应话依家无咗变咗炸葱油,落咗一羹试下汤底即刻好香,钟意葱味可以试下。依到d菜铺可以买返屋企㗎!