2024-08-03
❤️🔥= 极度推介的单品✌🏻🐖炖猪肋骨 ❤️🔥🦀酱油蟹面 ❤️🔥🐙鲍鱼八爪釜饭🧀芝士薯仔煎饼🍹士多啤梨米酒 ❤️🔥🍹蜂巢蜜糖米酒🥤Aloha🔸Antidote位于炮台山,主打格调小前卫韩国菜,由韩国人主理🇰🇷仲有一班韩国oppa帮你料理,感觉好似去咗韩国旅行咁!食完之后觉得系今年最钟意嘅韩国菜,推介一下比大家先😎🔸首先要介绍嘅系炖猪肋骨,呢道菜真心系必点!韩国人侍应会上菜同亲自帮你煮好,调味做得真系啱啱好😍肉质嫩滑得嚟又入味,劲大份又饱🥸🔸至于酱油蟹面,呢个系懒人必选😍上菜时已经起晒膏,唔使你自己动手😁蟹膏同面条混合得好均匀,每一啖都食到蟹膏嘅鲜味,真系唔讲得笑好正🥺🔸鲍鱼八爪釜饭有惊喜,鲍鱼同八爪鱼嘅配搭非常正,饭粒吸收咗海鲜嘅鲜味,每一啖都充满惊喜。而芝士薯仔煎饼绝对系完美嘅组合,加埋餐厅系半炸嘅整法,外脆内软,芝士拉丝效果一流🧀🔸饮品方面,士多啤梨米酒真系唔可以错过🍓士多啤梨乳酪加上韩国马格利米酒,好饮到癫 🧐甜甜地又带有少少酒味,饮完真系好满足。而蜂巢蜜糖米酒都好特别,蜜糖嘅甜味加上米酒嘅香气,口感非常柔和,好适合同朋友一齐慢慢饮😎
🐖炖猪肋骨 ❤️🔥
🦀酱油蟹面 ❤️🔥