2018-11-13
「无丸不欢」既我,知道筲箕湾有间专食爆汁牛丸既粉面专门店「潮丸」,梗系要抽时间试一试!潮丸装修风格都几「摩登」,同一般粉面店好大分别,原来食粉面都可以好chill😂!蓝绿色嘅外墙,配合怀旧花纹嘅地砖,新旧交替。内里装潢走工业风,空间感十足!即使系下午茶时间,座上客不绝,可能呢个就系品质既保证。细心睇一睇挂喺墙上既挂画,最吸引我眼球既就系幅juicy「极上牛丸」!见到都流口水!原本谂住就咁叫个牛丸王河就算,点知又发现咗正嘢!凳凳!就系集齐牛丸、牛筋、牛肚、牛腩既牛!魔!王!另外,仲叫多个萝卜添!白萝卜上枱大大碗,味道清甜,咬落无渣,不错!之后就系主角登场!牛魔王份量一d都唔惹小,未入口已经feel到浓郁牛肉香味!四样𩠌都好吸引!每日手打鲜制既牛丸咬落好juicy多汁,牛腩肉质松化,牛筋烟韧,牛肚爽口弹牙!绝对配得起「牛魔王」呢个名!临走前,仲见到原来有得就咁外卖牛丸,下次嚟一定要买番两斤番屋企慢慢回味下先!
蓝绿色嘅外墙,配合怀旧花纹嘅地砖,新旧交替。 内里装潢走工业风,空间感十足!即使系下午茶时间,座上客不绝,可能呢个就系品质既保证。 细心睇一睇挂喺墙上既挂画,最吸引我眼球既就系幅juicy「极上牛丸」!见到都流口水! 原本谂住就咁叫个牛丸王河就算,点知又发现咗正嘢!
凳凳!就系集齐牛丸、牛筋、牛肚、牛腩既牛!魔!王!另外,仲叫多个萝卜添! 白萝卜上枱大大碗,味道清甜,咬落无渣,不错! 之后就系主角登场!牛魔王份量一d都唔惹小,未入口已经feel到浓郁牛肉香味! 四样𩠌都好吸引!每日手打鲜制既牛丸咬落好juicy多汁,牛腩肉质松化,牛筋烟韧,牛肚爽口弹牙!绝对配得起「牛魔王」呢个名! 临走前,仲见到原来有得就咁外卖牛丸,下次嚟一定要买番两斤番屋企慢慢回味下先!