少数被报道过的柴湾食肆。若要我强迫朋友千里迢迢跨区入柴湾食饭,暂时呢个系我发掘到唯一嘅诱因。位于渔湾邨街市熟食中心入面,夜晚其他档口收档后,差不多成层都系佢嘅枱,成层走一个大圈,成半个足球场咁大,非常有气势。$150一位,自助形式任饮任食不限时,学生长者仲有优惠,真系好有heart。现场见到有学生着住校服帮衬,仲切蛋糕庆祝生日,真系好青春。食物有近百款选择,主打的海鲜,有冰镇住,有三点蟹、面包蟹、大大只濑尿虾、蛏子、虾、大蚬、扇贝、生蚝、鱼...多不胜数、款式多变。有闻说过系街市卖剩货式,但亲身试过又觉得几新鲜,而且客量同货量都好多,边有咁多卖剩货呀?海鲜之外,肥牛有两三款,有滑鸡,内脏类也有不少,丸类十多种,蔬菜菇类新鲜款多,而且所有食品refill得好快,所有食物品质也很不错。饮品啤酒酱料全包,支装气水好开心。最估佢唔到系有雪糕,仲要有雪糕筒,味道仲要比想像中好,好有日本放题feel。环境当然唔够酒楼舒适,但就系钟意佢嘅街坊feel, 无拘无束。员工虽然好忙,不断出食品、收枱、运饮品,但全部笑容可掬,非常有礼,超级勤力,好香港精神。呢度用石油气炉,火力好够,系个煲细咗少少,多人真系

呢度用石油气炉,火力好够,系个煲细咗少少,多人真系唔多够位放食物,因为佢有啲海鲜都几大件。建议大家不要叫鸳鸯锅,因为中间条界有啲矮,好易过界,每次加到好少汤,减慢咗食嘅速度。
2016-04-29