2025-02-14 127 浏览
【离岛区】【华特餐厅】生日饭局众多,有排讲,呢餐就系被美女朋友约咗去迪士尼庆生,年纪大咗就需要有 relax 嘅时间,就去迪士尼酒店食下午茶。点知未到下午茶时段,就食住主餐牌啲嘢先啦,𠮶刻想食嘢就费事等喇。我好多年前食过呢间都唔差嘅,所以都有想再叫嘅嘢。美女朋友就食 $288 嘅「传统卡邦尼意粉」,佢真系传统口味𠮶只卡邦尼,好过瘾,唔系平时食开求其打个忌廉汁加只蛋就当系𠮶啲。好彩佢唔介意我偷佢两啖意粉试吓味,唔系都唔会知。饮品佢就饮 $80 嘅「华特热朱古力」,自己喺个壶斟落杯好有仪式感。我自己就食 $268 嘅「法式火腿芝士三文治」加太阳蛋,只太阳蛋可以选择加或者唔加。本身芝士同火腿绵密嘅口感都已经好邪恶,加埋只蛋湿湿哋,成件事嘅层次系丰富咗嘅。配杯 $75 嘅「乐趣无穷」,本身想饮「童梦奇缘」但冇咗。加一后 $782,系咁。。。(地址:大屿山竹篙湾香港迪士尼乐园酒店3楼)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodie

(地址:大屿山竹篙湾香港迪士尼乐园酒店3楼)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am离岛区 #大屿山 #竹篙湾 #华特餐厅 #waltscafe #传统卡邦尼意粉 #华特热朱古力 #法式火腿芝士三文治 #太阳蛋 #乐趣无穷 #1am1659 #1ambackup
2025-02-04