2017-08-27
Venus对稻香火锅情有独钟!可能好多人会话一般甚至麻麻地,但系口味嘅嘢人人唔同,我对稻香火锅狂热程度试过隔日就去,依家收俭咗都隔2星期就要帮衬一次,终于等到佢有放题任食la!睇下火锅纸,都好多选择,唔食牛、鱼同内脏嘅Venus就无落order la(无错...我好拣饮择食= =) 嗌咗2碟餐前小食试下~手拍青瓜再多d蒜就正d,不过青瓜都好爽口,叫碟醒下胃都ok 朋友仔叫咗碟胡麻粉皮,我试食过都唔错~够香,不过胡麻酱都几滞,多d人share就会好d 因为2个人食嗌唔到太多,无谓做大哂鬼la!主要专攻海鲜同平日必食果几样,因为我同朋友仔都唔食牛、鱼同内脏,加上当晚朋友仔都专攻海鲜放弃猪同鸡所以就得出以下几款火锅料la汤底系马来沙嗲锅,火锅必点响铃卷就不过不失la 近半年疯狂爱上红薯粉!直头隔几日要食下!今次order 咗2碟用嚟「送」海鲜食一流 丸类嚟咗2 rounds ,第1 round芝士虾堡挂住食唔记得影,一定要试,一咬开全口都系芝士好好味 全晚最惊喜系沙白蚬!!!超鲜甜!一咬落去蚬肉系口「咇」哂d鲜甜蚬汁!蚬肉仲好爽口!encore咗7次!D蚬仲要大大粒!谂起都想食! 再嚟就
嗌咗2碟餐前小食试下~
手拍青瓜再多d蒜就正d,不过青瓜都好爽口,叫碟醒下胃都ok
汤底系马来沙嗲锅,火锅必点响铃卷就不过不失la
再嚟就生猛海虾~大大只海虾仲要只只都有膏!识食一定食新鲜虾先有果种爽口弹牙,encore咗5次,Venus一个人食咗16只虾,实在太好味!
回本必点!平日order广岛蚝一碟要$68,今次encore 5次已经回本!无呃秤大大只㗎!蚝迷食到饱到上心口都要食!实在太抵!
不过要吐糟一下order 咗皇帝菜同娃娃菜全晚漏单无嚟到,不过后尾食海鲜都食到饱就无再催单la
Venus食评: $138(虽加一服务费)一位其实真系好抵!海鲜质素好高!食多2碟广岛蚝都回本(原价$68),仲要有餐前小食,饮品甜品任饮任食,对食牛有要求客人加$38有安格斯肥牛都抵食,不过要食就要快,期间限定㗎,今个星期Venus又去食la^^
稻香:
地址: 屯门湖翠路168-236号海趣坊40-44号铺
电话: 8300 8135
营业时间: 7:00-23:00
此篇为自费Blog文,绝无广告成份,希望大家钟意今次我嘅分享la~
希望大家钟意今次我嘅分享la~
多谢收看