2024-03-27
写意classic环境叹4course menu|特别推介black cod前排忙完一大轮同朋友去食个happy lunch,见到原来世贸开左间咁classic又有格调嘅餐厅。❣️感觉好classic,好似置身图书馆内,另一边位置就系落地玻璃望海景,几开扬❣️lunch可以3-5 course 自由配搭,每款都好用心!🥖面包配三种搽面包酱料,dried tomato、香料味,特别有心思✨Appetizer✨🔸Japanese Scallops Salad- 大大粒带子刺身微熟,食落去几有口感,配爽口沙律菜够refreshing🔸Hawaiian Raw-Tuna Salad- 日式整法,粒粒吞拿鱼赤身,捞上芝麻味道有层次,吞拿鱼几新鲜口感 fresh✨Soup✨🔸Lobster Bisque(+$58)- 系胀卜卜酥皮,好脆口,入面龙虾汤热辣辣够浓香,仲有粒粒龙虾肉,捞上cream令texture更rich✨Main✨🔸Grilled Black Cod (超级推介)- 超级有水准,好厚肉得来,肉质嫩滑有油脂香,每一口都好滋味!🔸Slow Roasted Canadian Pork Rac
✨Appetizer✨
🔸Japanese Scallops Salad
🔸Hawaiian Raw-Tuna Salad
✨Soup✨
🔸Lobster Bisque(+$58)
✨Main✨
🔸Grilled Black Cod (超级推介)
🔸Slow Roasted Canadian Pork Rack
- 外层grill得香口,入面猪肉系好软嫩juicy,猪肉浓香,配上少少肥,同样啖啖滋味
✨Dessert✨
卖相好精致,甜度适中有培茶香
☕️饮品方面,点了咖啡,有拉花好特别
想食得精致d,呢到绝对系好好嘅选择,可以打卡又有格调