【荃湾区】【July Coffee & Co.】同皮蛋哥入嚟深井做嘢,深井呢个地方一向畀我嘅印象系食烧鹅,同埋以前仲有间好出名嘅排队甜品店。但系我作为一个 foodie 冇理由走去同其他人食埋同一样嘅嘢,见到有间 cafe 咁嘅餐厅,门面装修几雅致,经过大家一致同意之后,就决定入去试吓佢。我哋各自叫咗一个「晚市套餐」,前菜可以拣「柚子沙律」或者「粟米浓汤」,我哋就要咗两款各一。前者几清新,后者亦都浓香,两个选择都唔错嘅。主食方面,先嚟 $108 嘅「拿破仑大虾意粉」,大虾整得几好食,鲜味十足,番茄酱亦都唔会太浓,啱啱好。之后试 $148 嘅「坚果脆皮三文鱼意大利饭」,估唔到几有惊喜,三文鱼煎得好食不在话下,个意大利饭入面加咗少少三文鱼粒,令件事更添风味。餐饮方面我哋冇跟免餐饮,各加 $25 试咗「鲜奶咖啡」同「冰静冈抹茶鲜奶」,整得都颇为出色,成件事唔错。。。(地址:深井青山公路-深井段41-63号深井村92号地舖)@julycoffeeco#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #y

(地址:深井青山公路-深井段41-63号深井村92号地舖)

@julycoffeeco

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #深井 #JulyCoffeeCo. #晚市套餐 #柚子沙律 #粟米浓汤 #坚果脆皮三文鱼意大利饭 #拿破仑大虾意粉 #鲜奶咖啡 #冰静冈抹茶鲜奶 #1am1449 #1ambackup
2024-07-16