2023-05-04 229 浏览
【葵青区】【林记烧腊】上次写完一个青衣商场嘅 post,即刻有一位被人叫做小仙女嘅女网友走嚟同我讨论呢间餐厅。大家都好清楚我作为一名小毒毒,成世人都系被啲靓女「一路带动生活」,有时系搞到迷失咗自我,都唔知自己做呢啲嘢系为乜。好彩喺我身边依然有女同事,佢之前「闹得我好啱」,提醒咗我写嘢出 post 本乃消闲娱乐,抒发吓心中嘅胸臆,如果因为咁而影响咗自己嘅情绪同日常生活,咁就未免有啲本末倒置。真系令我有如醍醐灌顶、茅塞顿开呀。唔好咁夸住,讲返餐饭先,背景其实同之前𠮶次相若,都系一条友去青衣睇波,顺便食埋嘢咁样。行唔同嘅路往返系令我更加熟悉到附近嘅地形,虽然都明知呢度系葵青区唔会点变,但系有时赶住去睇波都想可以悭啲时间。今次食商场门口嘅呢间餐厅嘅特惠下午茶,佢有「烧味粉面餐」真系啱晒我,嚟得烧腊餐厅梗系想试吓佢啲烧腊。我叫咗双拼嘅「烧肉」、「烧鸭」配「米粉」,味道上只属正常,唔算系好特别嘅烧味,平平凡凡嘅一餐嚟。餐饮我饮「热奶茶」,可能因为佢隔离间金源个奶茶太啱我饮,呢杯就显得有啲相形见绌。不过又咁讲,烧味双拼面有嘢饮嘅下午茶,都系 $39 就走到,又真系冇咩可以再挑剔。咁嘅价钱,食到平庸而

餐饮我饮「热奶茶」,可能因为佢隔离间金源个奶茶太啱我饮,呢杯就显得有啲相形见绌。不过又咁讲,烧味双拼面有嘢饮嘅下午茶,都系 $39 就走到,又真系冇咩可以再挑剔。咁嘅价钱,食到平庸而非难食嘅嘢,算系咁啦。。。

(地址:青衣枫树窝路10号青衣商场地下S4号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am葵青区 #青衣 #林记烧腊 #茶餐厅 #特惠下午茶 #烧味 #下午茶 #烧味粉面餐 #烧肉烧鸭米粉 #热奶茶 #1am0870 #1ambackup