餐厅: 牛角Buffet (裕民坊YM²)
资讯:

2023-05-06 2388 浏览
【观塘区】【牛角Buffet】有之前电台同事要离开香港,咁我喺 1am0886 𠮶篇已经送别咗佢。只不过𠮶篇其实系呢餐嘅糖水部份,正餐部份应该系呢篇至啱嘅。我平时食牛角 buffet 都系同同事食,都真系好少同佢哋食,所以我都几期待呢一餐嘅。我呢晚就不幸迟咗到,所以我系冇份决定叫边款套餐嘅。之但系可能大家夹咗几年电台都有个默契喺度,我都系中意食呢个 $528 嘅「澳洲特上和牛放题」,因为我几中意食牛角嘅澳洲和牛,肥瘦适中,佢个牛味亦都好够嘅。我一去到就见到一人一杯啤酒喺度,原来佢哋加咗 $30 位嘅「生啤放题」,好饮系好饮,不过我唔系太热衷喺啲任饮任食场合饮酒。因为我一饮酒嘅话,饮食嘅份量会大幅度减低,会冇乜胃口食嘢咁,最后我都只系饮一杯。移民嘅朋友唔系成日食牛角,佢居然未食过牛角饭,所以我作为一件 foodie 都有义务同佢介绍返有呢样嘢。佢第一次食,都话系几好食。平时啲朋友好少食面食,但呢堆朋友都有叫,我问返佢哋,佢哋都话味道系唔差嘅。最后讲埋甜品,泡芙、牛奶雪条似乎系必备,而软雪糕就有北海道8.0牛乳、伯爵茶、榛子朱古力同埋日向夏柑橘乳酪味可以拣,我冇食到因为又系食到尾冇晒。四个

最后讲埋甜品,泡芙、牛奶雪条似乎系必备,而软雪糕就有北海道8.0牛乳、伯爵茶、榛子朱古力同埋日向夏柑橘乳酪味可以拣,我冇食到因为又系食到尾冇晒。四个人食,全单会员价 $2178,系咁上下啦,唔系茶记嘛。。。

(地址:观塘协和街33号裕民坊YM² 3楼301号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am观塘区 #观塘 #牛角Buffet #牛角 #澳洲特上和牛放题 #日式烧肉 #烧肉 #烤肉 #烧肉放题 #啤酒放题 #生啤放题 #北海道8.0牛乳雪糕 #伯爵茶雪糕 #榛子朱古力雪糕 #日向夏柑橘乳酪雪糕 #1am0908 #1ambackup