2018-12-05 1083 浏览
今次去咗港岛行街,系登龙街揾咗一间楼上居酒屋hea下。Bar枱都几有feel,独自饮两杯都几好。虽然系平日夜晚,都keep住有人黎食小小嘢。唔用脑之下就叫咗omakase ,一定会系店最新鲜嘅食材。要由最淡味开始食,所以都系食下刺身先。本身寿司已经加咗小小芥末,可以唔驶再点。呢个二人前一上台好夸张,有𩽾𩾌鱼肝:口感唔错,入口即溶,一旧已经好够。拖罗,好鲜,我有啲怕吞拿鱼味,但呢个绝对无问题。其他寿司仲有北海道带子,北海道牡丹虾,深海池鱼,金目䲞,真鲷,记得由最淡味开始食,如果先食拖罗个啲,后面唔知食紧咩味。虾头汤,好浓味,食完一堆寿司刺身后可以𠺘下口,再食。免治鸡肉棒,几好味,个汁调得几好,都唔驶专登点个蛋汁,点左就滑啲。汁烧五花腩,好味,唔会太靱,唔错猪软骨串,刚刚好,我个人好怕落太多调味料,幸好呢间唔会。(如果有杯酒就好啦)柚子雪榚,清一清喉咙,好似真系食紧柚子咁,有啲苦涩味,不过好refresh。
今次去咗港岛行街,系登龙街揾咗一间楼上居酒屋hea下。

Bar枱都几有feel,独自饮两杯都几好。

虽然系平日夜晚,都keep住有人黎食小小嘢。

口感唔错,入口即溶,一旧已经好够。

拖罗,好鲜,我有啲怕吞拿鱼味,但呢个绝对无问题。

虾头汤,好浓味,食完一堆寿司刺身后可以𠺘下口,再食。

汁烧五花腩,好味,唔会太靱,唔错