早前留意到呢间居酒有一个性价比似乎几高嘅套餐,只需要$650/两人就可以享受到11品嘅套餐。加上餐厅本身每款食物同Cocktail都感觉好有创意,今次收工就约埋男朋友过嚟试呢个丰富套餐。———————————————🌟前菜前菜方面有3种刺身,分别有芥辣八爪鱼、炙烧北海道帆立贝同炙烧三文鱼,芥辣八爪鱼味道浓郁,帆立贝同三文鱼都算厚身,而且食落非常新鲜。🌟一品料理分别有唐扬炸豆腐同蜜糖柚子鸡翼,炸豆腐比想像中好食,炸得好香咬落去入面仲有少少汁,再配埋少少香葱非常正。蜜糖柚子鸡翼切开单骨,但份量其实都几多,面头除咗柚子同蜜糖外仲加有芝麻,食落都好香个皮炸得都啱啱好。🌟太卷太卷有两种味分别系寿喜烧牛肉同牛油果忌廉芝士,个人嚟讲我觉得后者更好食,牛油果蓉加忌廉芝士整埋一齐真系非常香,冇谂过同寿司饭亦都非常夹,上面再加有少少香葱碎,真心好食。至于寿喜烧牛肉,寿喜烧汁味道会浓郁啲导致牛味冇咁出,不过味道一样都唔错。🌟串烧串烧就一共有4款,先系紫苏鸡腿肉,鸡腿肉烧得好嫩仲好Juicy,紫苏香味同肉都夹得天衣无缝。明太子山药第一眼望落以为系蟹柳,食落非常有惊喜,又香又爽口,冇谂过竟然连山药都可以做成串烧

———————————————
🌟前菜

🌟一品料理

🌟太卷

🌟串烧
串烧就一共有4款,先系紫苏鸡腿肉,鸡腿肉烧得好嫩仲好Juicy,紫苏香味同肉都夹得天衣无缝。明太子山药第一眼望落以为系蟹柳,食落非常有惊喜,又香又爽口,冇谂过竟然连山药都可以做成串烧。金菇肥牛卷味道都唔错,烧汁调味ok加上有芝麻都好香口。另外仲有款溏心蛋豚肉卷一样系好特别嘅串烧,豚肉超大件,烧过后非常白亦都唔会太肥腻,入面只溏心蛋 更加系冇得顶,个流心程度整得非常好仲要调味都好出色。

🌟主食
主食我哋选择咗寿喜烧牛脊肉炒乌冬,牛脊肉真系好好食,好嫩同时牛味非常浓郁,个乌冬底配上寿喜烧都好好食,乌冬熟成度啱啱好。

🌟甜品
最后有乌龙茶牛奶布甸作为甜品,呢个布甸真系十分推荐,先系口感方面非常绵滑,味道方面更系冇得顶,甜度适中食落系奶茶味但果种茶香更浓郁,如果可以真系好想加多个。

🌟Karakusa Luck 唐草
底本身系Gin酒味,再加有green chartreuse ,饮落系种带香嘅淡甜味。不过呢款打卡真系一流,出场非常有仪式感,打开果种烟雾弥漫同埋果种大自然摆设就好似系竹林一样。

🌟Maple Hunter枫
呢款系用Peach Tea Infused Vodka做底,入面再加有柚子、柠檬、橙味调味,饮落酸酸甜甜,酒味都唔会太浓。

🔸整体评价🔸
整个套餐其实好丰富,性价比都唔错,Cocktail方面其实好有仪式感亦都好有主题,大家仲可以加$148/位任饮Soda Cocktail。环境本身其实都几Chill,好适合大家夜晚收工过嚟。