🌿Signature Set $258/位前菜:冰镇清酒鲍鱼. 山葵酱油汁石虾天妇罗. 香蒜蛋黄酱蒲烧鳗鱼. 玉子烧主菜(选一):烤乳猪卷. 橙杏桃果酱慢煮澳洲m7和牛板腱扒. 红椒香蒜牛油伴菜(选一):越光米饭. 温泉蛋小木耳. 凉拌蒟蒻面🥤港式格仔饼风味咖啡沙冰配炼奶果仁鲜忌廉 $68 (套餐可再减$15)🥤海盐芝士花生酱奶昔 $68 (套餐可再减$15)🔸呢间日西fusion文青风cafe真系今日最值得提介嘅cafe,佢嘅晚市Signature Set $258一位,我觉得系物超所值!🔸首先前菜有三款,冰镇清酒鲍鱼配上山葵酱油汁,鲜甜嘅鲍鱼同山葵嘅香辣味道相互辉映,令人回味无穷。石虾天妇罗伴上香蒜蛋黄酱,石虾嘅鲜嫩质感同脆口嘅外层结合得天衣无缝😍而蒲烧鳗鱼配上玉子烧,绝对系日本味道嘅经典组合,鳗鱼嘅醇香与玉子烧嘅柔滑相得益彰😙🔸主菜环节拣咗一款系烤乳猪卷配上橙杏桃果酱,乳猪嘅肉质鲜嫩多汁,加上果酱嘅酸甜口感,绝对美味绝伦👍🏻另外拣嘅系牛肉,慢煮澳洲M7和牛板腱扒配上红椒香蒜牛油经过慢煮处理,牛肉质感嫩滑,再加上香辣嘅红椒香蒜牛油,味道更加丰富😙🔸伴菜方面,越光米饭配上温泉蛋嘅米饭
🌿Signature Set $258/位

慢煮澳洲m7和牛板腱扒. 红椒香蒜牛油

伴菜(选一):
越光米饭. 温泉蛋
小木耳. 凉拌蒟蒻面

🥤海盐芝士花生酱奶昔 $68 (套餐可再减$15)

🔸伴菜方面,越光米饭配上温泉蛋嘅米饭蓬松香口,而温泉蛋嘅蛋黄滑溜,正正系一个完美嘅组合;小木耳同凉拌蒟蒻面亦系令人惊喜嘅选择,小木耳爽脆,凉拌蒟蒻面嘅口感烟韧,热量非常低🥺

🔸但重点系,佢哋嘅饮品简直系惊为天人🤩好多时饮啲花生酱饮品都觉得吹大咗,但呢款海盐芝士花生酱奶昔因为用埋海盐,所以保持到花生酱嘅浓香,无沟淡咗,而芝士同花生酱嘅浓郁风味,加上微微嘅海盐提升晒味觉层次🤤

🔸而港式格仔饼风味咖啡沙冰配上炼奶、果仁同鲜忌廉,其实都系花生酱味饮品,但配埋咖啡底,味道香滑浓郁

🔸呢间日西fusion文青风cafe真系将日本同西方嘅美食文化结合得恰到好处,做到令人惊喜嘅味道同视觉体验,绝对值得一试