【隐世串烧厨师发办样样精彩】 #上环日本特色街道主题居酒屋。串烧厨师发办 $298/位季节沙律、二点前菜三点串烧季节煮物炸物乌冬/茶渍饭吸物甜品之前食过呢间上环隐世居酒屋嘅午餐,性价比几高!今次试埋佢晚市嘅招牌熟食Omakase,估唔到仲高质,值得推介大家一试!今次嘅季节煮物系清酒煮青口,青口鲜甜,个汤调节得啱啱好,酒味唔会太浓,我成个饮晒!炸物系炸鸡,必须讲我本身唔太钟意食日式嘅炸鸡,但呢间餐厅新鲜炸起,鸡肉肉汁保留得好好,令我完全改观!到咗主角串烧,今次厨师发办咗鸡翼,羊肉同冬菇。鸡翼做到外皮非常咁脆,但入面就嫰而香,调味适中,有80分以上嘅水准;羊肉系日式串烧入面少见,佢唔似中式咁调味到好重口味,而系适度吊出羊嘅香味,钟意羊肉嘅朋友都应该会钟意师傅嘅手势;最后串烧冬菇稳打稳扎主食二选一。个人觉得茶渍饭特别啲就拣咗,估唔到佢仲有配上三文鱼,有啲惊喜。整体而言$298呢个价位食到呢个水准嘅日本熟食厨师发办,个人系觉得CP值好高
【隐世串烧厨师发办样样精彩】 #上环日本特色街道主题居酒屋

串烧厨师发办 $298/位