2024-04-04
1977 浏览
Set dinnerBread 呢到嘅面包有三款,非常之松软😍据店员讲系由bakehouse攞货的,难怪咁松软好食🤣配牛油同鹰嘴豆泥都好夹🥰Jamon Iberico de Bellota 48+month48个月熟成嘅Ham🥰食落口好有惊喜,唔会死咸,反而系有阵油香味,烟烟韧韧好有口感☺️USDA Beef Tartare呢款牛肉他他表面洒上咗芝士粉,牛肉他,他几新鲜,芝士粉可以令到牛肉他他个鲜味更突出🥰配埋啲脆多士一齐食,口感唔错😆Foie Gras on baguette toast松软嘅汉堡夹住煎香咗嘅鹅肝,简直就系极度邪恶👿但邪恶得嚟又好好味🤤汉堡外层𠮶种面包松软口感,搭配着充满住油脂脆边嘅鹅肝,再加埋一啲开胃嘅果醋酱,成个配搭系非常出色😍Duck Leg Confit呢一碟油封鸭髀好有惊喜👍🏻以往食开一啲油封鸭髀都觉得好腻好油同埋好韧🥲但今日竟然试到极之出色嘅油封鸭髀,鸭髀外层嘅皮整得几脆身,好有油香🥰切落去嘅时候系非常soft,好容易就将成只鸭髀解体,完全唔需要用到手去食🤣而且鸭髀肉质外脆内嫩☺️Beef Wellington 威灵顿牛柳嘅灵魂之一,绝对系外层𠮶个酥皮同牛柳嘅
Bread
USDA Beef Tartare
Foie Gras on baguette toast
Duck Leg Confit
Beef Wellington
威灵顿牛柳嘅灵魂之一,绝对系外层𠮶个酥皮同牛柳嘅配搭,缺一不可☺️首先呢个威灵顿牛柳酥皮整得十分出色,唔会一切落去就散,系可以保持𠮶种松脆感同牛油香😍夹住出色嘅牛柳一齐食,真系可以好满足🤣呢块牛柳做到肉质鲜嫩多汁,再搭配入边嘅蘑菇酱同配料、特制酱汁等,令到成个口感食落去冇咁dry同腻🤤
Cheese cake
呢款芝士蛋糕口感几特别,唔会太腻,反而一种清新嘅感觉☺️入口creamy,底层有啲Lotus脆饼增加口感,整体感觉唔错🥰