2025-01-23
【 团年蟹尝鲜。相约在康城「陶源·中菜」 】 🪭新春佳节又到喇!团年饭、开年饭、公司晚宴聚餐大家book咗枱未呀?我哋一家人最钟意就系齐齐整整坐埋一齐食饭倾偈,上年冬至饭系「陶源酒家」个个都食到舔舔脷!🍵新春团年饭我哋当然会再去啦!今次拣选康城分店的「陶源·中菜」,因为好钟意酒楼的设计风格,环境清幽雅致,用餐环境悠闲舒适,好啱家庭朋友茶聚呢!而且酒楼位于The LOHAS 商场内,地铁站直到,可以行完街先去食饭,好方便。🦀我哋今次订咗一围 #团年蟹尝鲜,系长脚蟹团年餐,劲正呀!主打系呢只足足有四斤重的 #原只白烚挪威长脚蟹 ,原只蒸更能保留蟹的原汁原味,蟹肉鲜甜美味,啖啖肉非常满足。🥙 #即烧脆皮乳猪 十分香脆,#红烧蟹肉生翅带有香浓蟹香气,每啖都有汤水鲜美。 #黄金蒜香鸡 肉质软嫩,鸡皮薄脆,蒜香香味突出,味道丰富。最后饮番碗又香又滑的 #蛋白杏仁茶 ,润肺养颜,最啱冬天食用。10道中菜份量都好足料,食材矜贵又高级,大人小朋友都食得好满足,好开心呢! #团年蟹尝鲜鸿运乳猪衬金衣原只白烚挪威长脚蟹(约四斤)发财好市大利碧绿珊瑚辽参生拆蟹粉扒豆苗红烧蟹肉生翅地中海盐蝴蝶沙巴黄金蒜香鸡腊味
#团年蟹尝鲜
鸿运乳猪衬金衣
原只白烚挪威长脚蟹(约四斤)
发财好市大利
碧绿珊瑚辽参
生拆蟹粉扒豆苗
红烧蟹肉生翅
地中海盐蝴蝶沙巴
黄金蒜香鸡
腊味糯米饭
蛋白杏仁茶
⭐️陶源·中菜(康城店)
📌分店地址: 将军澳康城路1号The LOHAS 康城4层418号