回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️食物质素:🌮🌮🌮🌮服务质素:☺️☺️☺️☺️消费指数:💰💰💰(TTL $1624,人均消费$812)环境质素:☘️☘️☘️🍀每到星期五,就想去间气氛好好既餐厅享受下,呢间会系我必选之一。座位阔落,而且侍应们都好热情,整体感觉食得好开心、舒服我recommend ⭐️Tasting Menu ($538/ person)Starter。伊比利亚火腿48个月⭐️火腿经过长时间既熟成,味道更加浓郁细腻,带有少少坚果香,而且油脂分布平均,配合埋面包一齐食,分薄返唔少火腿本身既咸味。。炭烤甜椒 ⭐️⭐️上层系炭烤左既甜椒,而下层就系茄子蓉,味道好Fresh,加埋少少醋味,味道好有层次感。。Tuna Tartare ⭐️卖相超级靓😍金枪鱼切成好细块,直头入口即溶,加左少少柠檬汁,平衡左鱼既油腻,但口感鲜味十足。。西班牙甜青椒 ⭐️⭐️本身以为系辣椒,但原来系西班牙甜青椒🙈表面布满盐粒,咸甜适中,好好食。布拉塔流心水牛芝士水牛芝士份量好多,质地柔软,食起嚟有少少咸味,但感觉到芝士味道好浓郁Main。海鲜"砂锅"西班牙短面 (min. 2 guests, +$80/ person) ⭐️⭐️⭐️即使系二人份量,仍然超

回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素:🌮🌮🌮🌮
服务质素:☺️☺️☺️☺️
消费指数:💰💰💰(TTL $1624,人均消费$812)
环境质素:☘️☘️☘️🍀

我recommend ⭐️

Tasting Menu ($538/ person)

Starter
。伊比利亚火腿48个月⭐️
伊比利亚火腿48个月

。炭烤甜椒 ⭐️⭐️
炭烤甜椒

。Tuna Tartare ⭐️
Tuna Tartare

。西班牙甜青椒 ⭐️⭐️
西班牙甜青椒

。布拉塔流心水牛芝士
布拉塔流心水牛芝士

Main
即使系二人份量,仍然超级多,食完超级饱肚
西班牙大红虾有手掌咁长,而且虾肉鲜甜弹牙,虾头充满虾膏,味道比其他大虾香浓
短面完全沾满蕃茄浓汁,味道浓到好似龙虾汁🦞忍唔住食多几碟,而且短面爽口弹牙
呢个main course值得再encore 👍🏻👍🏻👍🏻
海鲜"砂锅"西班牙短面

Dessert
。黑樱桃奶冻

。Tiramisu ⭐️⭐️⭐️
义大利甜品经典,同外面普遍既Tiramisu唔同,呢到cream较多。当cream +咖啡+酒香+表面既可可粉,苦甜交杂但带有无比的幸福感

Cocktail
。Passion Fruit Mojito ($120)
。Raspberry Margarita ($120)

同类餐厅 #cocofood_意大利菜
同区餐厅 #cocofood_上环
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既 update
伊比利亚火腿48个月
炭烤甜椒