2024-01-31
最近喺尖沙咀海港城发现咗呢间性价比好高嘅韩国新Cafe!环境舒适 除咗年糕同埋意粉之外 亦有好多唔同嘅韩式甜品 例如刨冰 牛角包窝夫 雪糕同埋蛋糕等等~ ✻玫瑰酱八爪鱼年糕 HKD89年糕系长条状好特别~ 口感烟烟韧韧!玫瑰酱(韩式辣椒酱)酸酸甜甜非常惹味 每条年糕都好入味 ❤️ 而且八爪鱼都几大只同埋好弹牙!✻橡果黑毛猪卡邦尼意粉 HKD108橡果黑毛猪口感有啲似烟肉粒 脆脆地咁 咸香十足!卡邦尼意粉好浓蛋黄嘅香味 而且每一啖都非常creamy🤍🤍✻北海道粟米蛋糕 $58呢个系我最期待嘅甜品!之前睇韩国节目见人哋食粟米蛋糕已经好想试吓 终于有机会试~ 真系好特别好香粟米味🌽 卖相吸引💛 粟米慕丝 粟米蛋糕加埋朱古力脆脆 口感好丰富 仲有少少粟米粟米酱添~✻香浓花生梦幻沙冰 HKD95刨冰都几大个建议至少两个人share食~🍧面头有好浓浓嘅花生酱🥜仲有红豆 中间仲有烟烟韧韧嘅麻糬烟烟韧韧粒 仲可以按个人喜好倒炼奶🤍 另外仲有好特别嘅韩国直送米通💕✻甜蜜桃桃伯爵冰茶 HKD38✻怦然心动热情果梳打 HKD42最后叫咗两杯嘢饮 颜色鲜艳卖相吸引💛🧡两杯都几好味 而且甜度适中🫶🏻
✻玫瑰酱八爪鱼年糕 HKD89
✻橡果黑毛猪卡邦尼意粉 HKD108