身为居酒屋,呢间好光猛,唔似平时好暗嘅居酒屋,净系食晚餐都几舒服。如果主力想饮酒,灯光咁劲又好似冇咩feel。环境好阔落,都算坐得几舒服,用手机落单都算方便。💡芥末八爪鱼 $68生八爪鱼都几新鲜,芥末调味比较重,我都一度觉得有少少攻鼻,但都算唔错。作为前菜都真系好开胃,不过有部份都用沙律菜充到望落多一啲咁。💡香蒜牛柳粒 $68虽然牛肉份量比较少,视觉上因为有啲切得差唔多大细嘅菇干扰,但又真系腌得够入味,同肉质都好腍,确实系唔错嘅。😝💡烟肉荔枝卷 $38睇到呢个组合就想试试,出面系充满油香嘅烟肉,咬落荔枝肉渗出果汁,甜咸之间又几夹!💡汁烧大鱿鱼 $82味道算系唔错,都唔会好似橡皮,不过都系份量问题……「大」鱿鱼就真系唔算大了,虽然我明烧完会缩水,但都真系比想像中细。💡黑松露炒乌冬 $58见到唔少食评推荐,本来都唔想拣但决定试一试,一只碟仔咁多,黑松露味好香。果然有惊喜😍,乌冬有够味,黑松露带起晒,乌冬又唔会太腻。💡京葱牛舌饭 $52冇影到相,因为上枱时有少少太惊吓。牛舌切到短过手指尾,薄薄一片,原来冇写厚切牛舌真系可以好薄呀......本身个碗都唔大,又唔算多牛舌,叫得呢个都系因为想饱肚

💡芥末八爪鱼 $68

💡香蒜牛柳粒 $68

💡烟肉荔枝卷 $38

💡汁烧大鱿鱼 $82

💡黑松露炒乌冬 $58

💡京葱牛舌饭 $52
冇影到相,因为上枱时有少少太惊吓。牛舌切到短过手指尾,薄薄一片,原来冇写厚切牛舌真系可以好薄呀......本身个碗都唔大,又唔算多牛舌,叫得呢个都系因为想饱肚少少,点知个碗好多沙律菜填位。呢个真心有少少失望。

💡芝士蟹肉玉子烧 $78
玉子烧78蚊都算几奢侈,不过都真系大大件呀~食落蟹味唔太出,不过我本身对玉子烧又麻麻地,所以食咗少少就冇食。🍳

💡荔枝烧酌 $48
饮落有少少失望,可能太多冰,味道有啲淡。荔枝味系失踪人口,唔系好觉,好在烧酒底唔算太辣饮。

食得串烧都知份量少价钱高,毕竟要一串串咁烧都要心机,但连其他菜式都成日见到用沙律菜填位系有少少失望……不过味道上系真心赞嘅,希望之后调整吓份量,等客人冇咁大落差。😭
2023-02-24