【🥢棋子烧鹅|烧鹅髀与二人餐之争】棋子烧鹅近年开到成行成市,好多朋友都赞好味,今晚心思思想食烧味,入到去谂咗好耐,原只烧鹅髀好吸引,定系食个二人餐好呢?最后食咗…....✌🏻二人餐✌🏻🍗烧鹅例牌比心我想像中大碟,皮下脂肪比例好好,唔会成层肥膏,咬入口有好香嘅特色烟熏味,肉质几嫩滑易咬口,有别其他食入口柴皮到咬唔开。食烧鹅一定要夹酸梅酱,通常都系透明袋仔,味粉咁细包,要悭住点,又唔好意思点劲多。今次有突破性发展,系枱上面有成枝装嘅酸梅酱俾客人任唧!..🍗烧腩仔例牌传统烧肉感觉豪迈奔放啲,肉质较粗,味较言。今次食嘅系烧腩仔,就好似温文尔雅嘅小鲜肉咁,多咗层baby fat ,烧腩仔皮薄但烧得好脆口,点少少芥辣食,好惹味!🍗濑粉二人餐可以自选饭、濑粉、米粉,我二话不说就系拣濑粉,濑粉滑潺潺,但的确系烧味嘅神队友,和烧鹅特别夹。🍗油菜烧味多数都系配菜芯,呢度菜芯又几好食,中和返烧味嘅肉腻感觉。..🍗汤或饮品二人餐可以自选中汤或饮品,我哋就拣咗中汤与冻柠茶,中汤材料好足,仲煲得好够火喉,冻柠茶可过不失。下次一定要食佢嘅全只烧鹅髀先得!
【🥢棋子烧鹅|烧鹅髀与二人餐之争】

最后食咗…..

✌🏻二人餐✌🏻
🍗烧鹅例牌

🍗烧腩仔例牌

🍗濑粉

🍗油菜

🍗汤或饮品

下次一定要食佢嘅全只烧鹅髀先得!
2024-01-10