2023-09-02
🌊🦀【 蟹仙海鲜蒸气锅 】🦀🌊⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄钟意食海鲜嘅朋友都一定会听过「蟹仙」,老板系做海鲜批发,所以总能以较相宜嘅价钱提供各类新鲜海产🦪💕而且店家有个宗旨——「不时不食」,只会供应当季最新鲜肥美嘅海鲜,所以真系唔需要担心食材质量😌 单纯用蒸的烹调方法,已经非常美味😋❣️以下呢几款海鲜本人重点推介😍🙌🏻:✨ 青蟹来自菲律宾、越南,好彩遇到一只正值换壳阶段的,系最肥美嘅状态,爆晒膏,好震撼!😍✨ 太平洋馒头蟹馒头蟹外型特别,似石头,有大自然嘅保护色🪨 佢地喜欢躲在深海嘅石隙,肉质滑d,有鲜甜浓郁海水味,系季节性嘅蟹😊✨ 野生大赤虾属刺身虾质素,可生食👍🏻 蒸熟后就更加鲜甜,肉质偏腍。店员亦窝心提醒:食嘅时候要小心条肠有沙,但我就食唔到有沙😁✨加拿大黄金翡翠螺非常肥美,劲粗身!✨韩国斧山珍珠蚝呢款蚝体型唔算好大,但蚝味浓郁,鲜!⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🏆【尊贵海鲜套餐】🏆🔥每位$419 (原价$898)优惠高达5折起‼️(新蒲岗店及九龙城店适用)🦀罕有藻食绿膏蟹/野生膏仔蟹/青蟹🐡太平洋馒头蟹/深海石班一夜干 🦞野生琵琶龙虾/澳洲青年龙虾🐚台湾九孔鲍鱼
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
以下呢几款海鲜本人重点推介😍🙌🏻:
✨ 青蟹
✨ 太平洋馒头蟹
✨ 野生大赤虾
✨加拿大黄金翡翠螺
非常肥美,劲粗身!
✨韩国斧山珍珠蚝
呢款蚝体型唔算好大,但蚝味浓郁,鲜!
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🏆【尊贵海鲜套餐】🏆
🔥每位$419 (原价$898)优惠高达5折起‼️
(新蒲岗店及九龙城店适用)
🦀罕有藻食绿膏蟹/野生膏仔蟹/青蟹
🐡太平洋馒头蟹/深海石班一夜干
🦞野生琵琶龙虾/澳洲青年龙虾
🐚台湾九孔鲍鱼
🦐野生大赤虾
🐙大西洋野生青口/纽西兰刀具蚌/野生深海白刀贝(其中2款)
🦑纽西兰月亮贝/加拿大黄金翡翠螺
🦪韩国斧山珍珠蚝
🥬有机蔬菜篮
🥥甜品:椰汁雪燕
▪️海鲜每日新鲜到港,以当日时令海鲜作准,如有更改,恕不另行通知。
▪️四位或以上可预约中午时段。
▪️最低消费为每位一份海鲜套餐。
▪️星期五、六、日,公众假期及前夕需加$28/位。
▪️另收加一服务费,粥底及酱油费$15/位。
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄