2024-07-26
讲起窝夫🧇一定系甜食黎啦,但系今次食嘅窝夫系一份饱肚咸食,取代一球球雪糕嘅系两球猪腩肉丝,即刻睇吓呢个组合work唔work👇🏻👇🏻👇🏻~🌖慢煮手撕猪腩窝夫三文治 $116劲饱肚!一份窝夫三文治有四件厚厚嘅窝夫,窝夫内层湿润,容易入口;面头嘅手撕猪腩肉份量又劲多,多汁油润唔会油腻;中间仲夹有生菜同蕃茄片,同真正嘅三文治一样咁多层次。🌖意大利烘蛋配虎虾 $129烘蛋保持嫩滑,唔会过熟太老,鸡蛋以外仲有菠菜虎虾,味道纯粹无负担,而且黄中有红有绿,色彩够晒缤纷,食欲up⬆️!🌖抹茶士多啤梨法式千层酥配士多啤梨雪糕 $82千层酥超厚超多层,质感松脆;两块之间系抺茶mousse,比例上唔太高,食落唔会觉得太厚重太腻;上面仲有三大粒红卜卜嘅士多啤梨,甜中带酸;加埋雪糕有返啲湿润嘅感觉,唔会黐住系口腔难以吞咽,整体感觉唔错。🌖白桃手摇冰茶 $46感觉清爽,有淡淡白桃🍑香甜味,泡沫丰盈,口感更丰富。🌖冻黑糖焙茶鲜奶 $48焙茶味纯厚,黑糖份量适中,唔会太甜。
🌖慢煮手撕猪腩窝夫三文治 $116
🌖意大利烘蛋配虎虾 $129
🌖抹茶士多啤梨法式千层酥配士多啤梨雪糕 $82
🌖白桃手摇冰茶 $46
感觉清爽,有淡淡白桃🍑香甜味,泡沫丰盈,口感更丰富。
🌖冻黑糖焙茶鲜奶 $48
焙茶味纯厚,黑糖份量适中,唔会太甜。