2019-02-18
某日母亲大人突然话要食 Sashimi Bowl 真系考起我即刻Search下附近有咩好食 见到系庙街既丼瀛 J-City油甘鱼牛油果海胆沙律 Yellow tail Avocado Sea Urchin Salad $98一个沙律 满足哂我所有既要求$98 绝对抵食 唔会沙律菜多过配料 有大量油甘鱼粒同牛油果 海胆新鲜唔苦油甘鱼粒 跟black pepper 出奇地配衬 配上酸酸的沙律汁 非常开胃北海道海胆三色爆丼 Hokkaido Sea Urchin and Tuna Donburi $148想试不同种类既刺身 拣呢款就岩哂因为入面有几款唔同既厚切又新鲜Sashimi 半板既海胆 太开心简直满足哂各个需要 乜都齐哂! 冇得输饭唔会太酸 / 太淋刚刚好 够哂2个人Share 食牡丹虾 Spot Shrimp $78牛油果软壳蟹卷 Avocado Soft Shell Crab Roll $88大量牛油果 超满足 软壳蟹新鲜唔会淋 钟意食牛油果同软壳蟹 一定要叫呢个芥辣八爪鱼军舰 Wasabi Octopus $16整体绝对大满足!不过如果Menu 上写明每款爆丼有咩会更加清晰
一个沙律 满足哂我所有既要求
想试不同种类既刺身 拣呢款就岩哂
简直满足哂各个需要 乜都齐哂! 冇得输
饭唔会太酸 / 太淋刚刚好 够哂2个人Share 食
牡丹虾 Spot Shrimp $78
芥辣八爪鱼军舰 Wasabi Octopus $16
整体绝对大满足!
不过如果Menu 上写明每款爆丼有咩会更加清晰