2023-08-12
住附近,听闻呢间餐厅出名,所以book枱试一试,在Open Rice book枱有八八折😁美孚地铁站行过嚟,大约10至15分钟。Book咗枱一去到就即刻可以入座,平日嘅关系唔太多客人,目测6枱客。多数客人都系嚟餐厅庆祝生日或者纪念日,因为途中有客人唱生日歌,亦有另一枱客人送花⋯我比较特别一个人过嚟食法国菜😌枱面餐牌,有个生蚝set $188,唔使谂即刻order三只新鲜生蚝,一盒鱼子酱(冇睇错系一盒)连埋一杯Spanking Wine生蚝,新鲜肥美,淡淡海水味,都算大只食落够Juice,鱼子酱唔喊,粒粒爽口😋配淡口气泡酒,刚刚好唔会抢走食物鲜味😉再嚟一个,澳洲蓝青口西班牙辣肉肠忌廉汁配薯条$178青口够嫩滑,辣肉肠忌廉汁唔会太咸,如果有个饭可以捞饭食添😌薯条炸得够热香脆一个人食晒,够晒饱,而且两样嘢加埋$400唔使,除咗呢度仲可以,去边度揾咁好食嘅法国菜呢?而且餐厅外面嘅景色优美,食完饭可以行一圈影吓相🤩
我比较特别一个人过嚟食法国菜😌
枱面餐牌,有个生蚝set $188,唔使谂即刻order
再嚟一个,澳洲蓝青口西班牙辣肉肠忌廉汁
配薯条$178