2022-10-28
📍鱼众不同酸菜鱼📍💡粉岭平时食开酸菜鱼惯咗成大班人一齐食,发现原来粉岭都有一间一人份量酸菜鱼食🐟🐠一人一碗又可以自己拣辣度真系唔错🐥柠檬酸菜汤鲷鱼片($73)呢个一人份系列首先拣咗个汤底,再拣两份配菜同一个主食。我就唔系好食得辣就拣咗得一只🌶既柠檬酸菜汤底,呢个酸菜汤底好浓郁同好重柠檬味🍋😆虽然话一人份量,但鲷鱼片份量都多,鱼肉食落好滑又唔会有骨😋配菜拣咗竹笋同黑木耳,足料,索晒啲酸菜汤底食真系一流。最后就拣咗手打薯粉食,大大碗🐥花胶浓汤鸡煲($68)完全系比花胶吸引住,花胶都有两大嚿😍鸡汤好浓郁,都几好饮。鸡肉嫩滑😍🐓捞埋薯粉入去食真系好夹呀😋🐥热柠茶(+5)🐥冻咸柠乐(+10)食完酸菜鱼辣辣地,就二话不说就拣咗咸柠乐黎解下辣,爽#粉岭 #粉岭美食 #美食日记 #食好西 #大满足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #foodiesinternation
💡粉岭
🐥柠檬酸菜汤鲷鱼片($73)
🐥花胶浓汤鸡煲($68)
🐥热柠茶(+5)
🐥冻咸柠乐(+10)
食完酸菜鱼辣辣地,就二话不说就拣咗咸柠乐黎解下辣,爽
#粉岭 #粉岭美食 #美食日记 #食好西 #大满足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread