2018-08-22
朋友话观塘有间新开餐厅食蚝好抵,就约定一齐食好嘢,点知等极佢都未嚟,忽然接到佢电话话要开OT,冇计,已经坐低咗,唯有自己一个人食晚饭喇!餐厅几好情调,地方阔落,是情侣拍拖吃晚饭的好地方。我系海鲜控,见到有海鲜食通常都抵受唔住, 今晚又失控喇! 一个人叫咗个海鲜拼盘,加个包, 再加几只特价蚝试吓。海鲜拼盘份量都几大,有整只龙虾,鲜虾、青口、翡翠螺同鲜蚬,海鲜好新鲜,点埋餐厅提供少少辣嘅酱汁,好好味。美国太平洋石蚝 虽然唔算大只,但 入口几滑,都好鲜甜,少少海水味,唔太咸, 每只只系卖$9, 非常抵食。和牛竹炭汉堡配薯条黑炭包烘得好香脆, 和牛汉堡肉质鲜美、弹牙, 一啖咬落去 ,啲肉汁唧晒出嚟,真系估唔到咁好味,我好耐冇食过咁好食嘅汉堡喇 。薯角香喷喷、脆卜卜,如果拌碟嘅沙律菜可以加少少醋汁,就更加好喇!今晚本来想饮酒,但因为揸咗车,唯有饮杯冻柚子蜜解吓渴,都唔错㖞!
餐厅几好情调,地方阔落,是情侣拍拖吃晚饭的好地方。
海鲜拼盘
美国太平洋石蚝